Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Hořela střecha domu na Václavském náměstí, na místě zasahovalo šestnáct jednotek hasičů

, aktualizováno 28. března 2024, 14:35

Hasiči ze šesti pražských stanic zasahovali u požáru domu na Václavském náměstí. Na jeho střeše hořela lepenka a izolace. Záchranáři odvezli jednoho člověka do nemocnice, nadýchal se kouře. Zásah asi na hodinu blokoval dopravu v ulici Jindřišská.

„Jedná se o požár lepenky na novostavbě o rozloze 10x15 m, v tuto chvíli není možné ustavit žebřík, zásah probíhá vnitřkem budovy v dýchací technice," informoval na síti X mluvčí pražských hasičů Vojtěch Sosna. Na místo vyjelo šestnáct jednotek ze šesti stanice, k tomu chemická služba. 

Záchranáři k požáru vyslali speciál Fénix, posádku záchranářů a inspektora. „V péči máme muže cca 30 let, pro obtíže spojené s nadýcháním zplodin hoření. Po úvodním vyšetření, zajištění vitálních funkcí (m.j. podání O2 terapie), byl pacient transportován do nemocnice," informoval síti X mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Z domu, kde probíhá rekonstrukce, policisté evakuovali dělníky. Uzavřeli také okolní komunikace, i ulici Jindřišskou. Tou kvůli tomu nejezdily tramvaje a byly vedeny odklonem. Výluka podle webu dopravního podniku trvala od poledne do třinácti hodin.

Linky 5 a 9 jely z Karlova náměstí přes I. P. Pavlova, Floru a Želivského. Linka 6 pokračovala z Karlova náměstí přes Národní divadlo, Staroměstskou, Čechův most a Strossmayerovo náměsít, linky 3, 14 a 24 zase přes Národní divadlo, Staroměstskou, Čechův most a Náměstí Republiky. 

Po půl jedné hasiči lokalizovali ohnisko požáru a začali ho dohašovat. Hustý kouř z požáru byl vidět i z dálky několika kilometrů.

Na událost reagoval i primátor Bohuslav Svoboda (ODS). „Situaci ohledně požáru v Jindřišské ulici bedlivě sleduji, jsem v pravidelném kontaktu s vedením Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy. Situace je již pod kontrolou, v dané lokalitě je ale potřeba dál počítat s dopravními omezeními," napsal Svoboda na síti X. 

Ohodnoť článek

Foto Hasiči Praha, ZZS HMP, Policie ČR, Ivo Spisar

Štítky požár, hasiči, doprava, Václavské náměstí, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hořela střecha domu na Václavském náměstí, na místě zasahovalo šestnáct jednotek hasičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.