Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Opravy tramvajových tratí zkomplikují v Praze dopravu. Podívejte se na velký přehled

Dopravní podnik hlavního města Prahy zveřejnil minulý týden přehled plánovaných oprav tramvajových tratí pro tento rok. Uzavírky a práce na tratích jsou rozvrženy dohromady do třech období: aktuálně probíhající opravy a rekonstrukce, akce plánované do letních prázdnin a akce plánované na letní prázdniny a podzim 2024.

Plánované opravy tramvajových tratí 

Mezi aktuálně probíhajícími opravami a rekonstrukcemi tramvajových tratí je například oprava kolejnic ve stanici Letenské náměstí. S touto opravou souvisí výluka mezi zastávkami Hradčanská a Strossmayerovo náměstí. 

Přes Letnou kvůli opravě trati nejezdí tramvaje, výluka se týká osmi linek

Přes Letnou od dnešního rána nejezdí tramvaje, kvůli opravě trati je přerušen jejich provoz mezi zastávkami Hradčanská a Strossmayerovo náměstí. Výluka potrvá do neděle 28. dubna. V době výluky budou jezdit tramvajové linky 1, 8, 12, 25, 26, 41,...

Do letních prázdnin jsou dále v plánu tři větší opravy a s nimi související uzavírky. Jako první přijde na řadu kompletní rekonstrukce tramvajové trati mezi ulicemi Havlíčkova a Dlážděná. Opravy způsobí přeřušení provozu tramvajových linek mezi ulicemi Na Poříčí x Havlíčkova - Senovážné náměstí. Provoz během rekonstrukce nebude doplňovat náhradní autobusová doprava. Do Karlína bude možné jezdit z Náměstí Republiky, z Jindřišské bude možné dostat se na Hlavní nádraží a dále na Žižkov.

Od konce dubna bude z důvodu prodloužení tramvajové trati Pankrác probíhat výluka od křižovatky ulic Na Pankráci x Na Veselí po úvrať Pankrác. Ani zde nebude během omezení provozu na trati jezdit náhradní autobusová doprava. 

Během letních prázdnin ovlivní krátce opravy tramvajové trati provoz mezi stanicemi na Knížení a Anděl. Kromě této opravy je se začátkem prázdnin v plánu také zahájení kompletní rekonstrukce tramvajové trati Dukelských hrdinů. Rekonstrukce bude rozdělena na dvě etapy, přičemž během první etapy (29. 6. - počátek září 2024) bude úsek bez provozu tramvají mezi stanicemi Strossmayerovo náměstí a Výstavištěm, ve druhé etapě (počátek září - 25. 10. 2024) bude probíhat výluka mezi Strossmayerovým náměstím a ulicí Partyzánskou x Na Zátorách. 

Především však během letních prázdnin začne výstavba nové tramvajové trati na Václavském náměstí. Práce na nové trati ovlivní provoz v období od konce června do konce září tohoto roku. Celková předpokládaná doba výstavby nové tramvajové trati jsou 3 roky. 

Stavba nové tramvajové trati na Václavském náměstí začne 29. června. Vyjde na 1,2 miliardy

Výstavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tedy tři měsíce. Náklady na...

Na podzim pak proběhne relativně rychlá oprava tramvajové trati mezi ulicemi Lazarská a Myslíkova. Očekávaná délka prací jsou dva týdny. První týden bude zrušen provoz tramvají mezi stanicemi Karlovo náměstí x Novoměstká radnice a Lazarská x Národní třída. Druhý týden se opravy dotknou provozu mezi stanicemi Myslíkova a Lazarská. Opravy se dočká také Obratiště u pražského Výstaviště, zde se však omezení dotkou pouze smyčky Výstaviště. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní podnik Praha

Štítky doprava, opravy, DPP, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy tramvajových tratí zkomplikují v Praze dopravu. Podívejte se na velký přehled  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.