Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

VIDEO: Zloděj ráno vykradl byt spícímu muži. Hned odpoledne ho chytili v uloupeném oblečení

Pořádný kus detektivní práce odvedl muž, kterému se v Praze nad ránem do bytu dostal zloděj a okradl ho. Vzal totiž i batoh, ve kterém bylo lokalizační zařízení. Muž pak lapku vystopoval a poznal ho podle toho, že měl na sobě jeho oblečení. O zbytek už se postarali policisté.

Do bytu, ve kterém spal nicnetušící muž, se lupič dostal brzo ráno 18. dubna. Ukradl oblečení, batoh a platbní kartu. V batohu měl ale majitel lokalizační zařízení a tak se mu pachatele povedlo na vlastní pěst vypátrat v Praze 7.

„To, že se jedná právě o zloděje, muž poznal na základě toho, že měl na sobě jeho oblečení i obuv. Ve chvíli, kdy však poškozený konfrontoval muže s tím, aby mu vrátil jeho věci, začal z místa utíkat,“ uvedla na webu policejní mluvčí Kristýna Soukupová

To už ale byli poblíž policisté, kterým okradený mezitím vše nahlásil. Hlídka ho začala pronásledovat, na výzvy ať zastaví, zloděj nereagoval. Dostihli ho na ulici a nasadili mu pouta.

„Muž měl u sebe většinu věcí, které tentýž den odcizil. Poškozenému byla tímto jednáním způsobena škoda v celkové výši téměř šedesát pět tisíc korun. Před samotným zadržením se muž stihl občerstvit a přitom zneužít i platební kartu, kterou odcizil s dalšími věcmi poškozenému,“ sdělila Soukupová.

Muž může za krádež, porušování domovní svobody a také neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku do vězení až na tři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zloděj, vloupání, krádež, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj ráno vykradl byt spícímu muži. Hned odpoledne ho chytili v uloupeném oblečení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.