Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kam o víkendu? Ladronka nabízí nejdelší in-line dráhu v Praze

Vedou vaše procházky stále dokola do lesa za domem? Drbna pro vás každý týden připravuje tip na výlet po Praze nebo okolí, kterým si můžete zpestřit volný den. Tentokrát se vydáme na Ladronku, která kromě bruslařů láká i pejskaře nebo rodiny s dětmi.

Nejdelší in-line dráha v Praze

Sportovně-rekreační areál Ladronka se nachází na pražském Vypichu. Dostanete se k němu nejlépe tramvají, která sem jezdí třeba z Malostranské, Vltavské nebo z Petřina. Zástavku tu má ale i třeba autobus 180 na trase ze Zličína do Dejvic nebo 191 z Anděla na letiště.

Ladronka je známá hlavně svým okruhem pro bruslaře a cyklisty. Osvícená dráha, která měří přes čtyři kilometry, je nejdelší in-line dráhou v Praze. Povrch trasy je velmi příjemný pro jízdu a většinu cesty rovinatý, bruslení tu tedy zvládnou i začátečníci.

Obrovské trampolíny a bowling

Kromě bruslení park nabízí i další sportovní možnosti. Můžete si tu například zahrát volejbal nebo si zaskákat na polštářových trampolínách. Poblíž se nachází dětské hřiště s houpačkami a skluzavkou. Podél in-line dráhy je také rozmístěno několik posilovacích strojů pro dospělé.

Historie areálu začíná už v sedmnáctém století, kdy oblast koupil hrabě Filip Ferdinand z Ladronu a vybudoval tu zájezdní hostinec. Vlastní restauraci má park i dnes. Zhruba uprostřed areálu, vedle dětského hřiště, se nachází Usedlost Ladronka. Kromě občerstvení nabízí také pronájem bowlingové dráhy.

Umělecká rozhledna a kavárna

V parku od loňského října stojí Rozhledna a Kavárna Šiška. Jejich autorem je sochař Čestmír Suška, který Praze 6 díla zapůjčil do poloviny příštího roku. Z rozhledny je výhled na celý park a v kavárně opodál si můžete posedět a posvačit. Obě stavby byly vytvořené ze starých nevyužívaných materiálů.

Ladronka leží v těsné blízkosti Obory hvězda, o které jsme před časem psali zde. Svůj výlet si tedy můžete snadno prodloužit o další destinaci.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Praha, procházky, tipy, Ladronka, Vypich, inline brusle, Čestmír Suška, Zličín, Dejvice, výlet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Ladronka nabízí nejdelší in-line dráhu v Praze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.