Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kam o víkendu? Prozkoumejte neznámý lesopark v Řepích, který nabízí přírodu mezi sídlišti

Vedou vaše procházky stále dokola do lesa za domem? Pražská Drbna pro vás má sérii tipů na výlety v Praze, kterými si můžete zpestřit den. V dalším z dílů se Drbna vydala do parku, který se rozkládá mezi městskými částmi Řepy a Motol podél Plzeňské ulice. Ukáže vám, že i když není příliš známý, rozhodně stojí za návštěvu.

Zábava vprostřed města

Park je z velké části určen dětem, je tedy uzpůsobený pro kočárky. Po cestě budete muset zdolat malý kopeček, ale potom už je terén rovný.

Do parku se nejlépe dostanete ze zastávky Hlušičkova, kam jezdí tramvaje číslo devět a deset, nebo z Bílé hory, na kterou dojedete z centra pětadvacítkou. Možné je taky přijet autem a zaparkovat na přilehlém sídlišti.

Děti budou nadšené z části, která se jmenuje Aktivní lesopark Řepy. Ta byla vybudována městskou částí v roce 2015, aby poskytla všem generacím možnost aktivního trávení volného času v přírodě. Nachází se tu především rozlehlé hřiště s trampolínami, prolézacími hrady, doskočištěm na skok do dálky nebo skluzavkou zapuštěnou do svahu. Hned u hřiště je i tábořiště, kde je možnost si posedět u ohně. Na severu pak stojí dominanta parku, rozhledna s tobogánem.

Sport i klidná příroda

Pokud se chystáte spíše na klidnější procházku, stačí popojít od hřiště kousek dál a najednou se ocitnete v lesíku. Lesní cestičky vás zavedou až ke kraji parku, kde je krásná vyhlídka na okolí. Přilehlá louka také láká k piknikování, tak si doma nezapomeňte deku a něco dobrého.

V parku se nachází také cyklokrosová a motokrosová dráha a na severu také BMX park, který je ale zatím zavřený kvůli vládním opatřením. Dříve se tu dokonce pořádaly závody v cyklokrosu. Areál je tedy rozhodně přístupný i cyklistům.

Fotografie z Českého poháru v cyklokrosu z roku 2012

Součást přírodní památky

Lesopark spadá pod přírodní památku Kalvárie v Motole. K ní patří také jižní část na druhé straně Plzeňské silnice. Čeká vás tu klidný les a krásná vyhlídka na okolí. Na skále je tu umístěn nepřehlédnutelný kříž řádu maltézských rytířů – kdysi jim tu patřil mlýn, který stojí pod ním.

Výhodou toho, že za humny se nachází sídliště, je dostupnost občerstvení. Nedaleko je dostatek různých restaurací a bister, ale i McDonald´s nebo Albert v obchodním centru Řepy.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto | Zdroj Numberczech

Štítky Praha, procházky, tipy, Lesopark Řepy, Kalvárie v Motole, Řepy, příroda, sídliště, Motol, Drbna.cz, McDonald's, Albert Česká republika, Ered Nimrais

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Prozkoumejte neznámý lesopark v Řepích, který nabízí přírodu mezi sídlišti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.