Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam o víkendu? Vyrazte si na královskou procházku do zahrad Pražského hradu

Vedou vaše procházky stále dokola do lesa za domem? Pražská Drbna pro vás má sérii tipů na výlety v Praze, kterými si můžete zpestřit den. V prvním díle nakoukneme do zahrad v areálu Pražského hradu. Od Velikonoc jsou otevřeny pro veřejnost, a to každý den od deseti do pěti hodin.

Navštívit můžete zahradu Královskou, Jižní zahrady a Horní část Jeleního příkopu. Před cestou si ale pořádně rozvrhněte, co všechno chcete vidět, do každé části se dostanete odjinud, zahrady nejsou propojeny. Vstup do Královské zahrady je ze zastávky Královský letohrádek, kam se dostanete tramvají číslo 22. Jelení příkop je jen o kousek dál, u zastávky Brusnice. Naopak do Jižních zahrad vede cesta po Starých zámeckých schodech z Klárova. Cesta je sice poněkud náročnější, ale výhled na Prahu za lehkou námahu opravdu stojí.

Pokud se chystáte na procházku s kočárkem, zámecké schody by vám mohly trochu překazit plány. Podobně je na tom i Jelení příkop, kde vás hned za vstupní branou čeká úzká cestička dolů a dřevěná lávka. Na procházku s vašimi nejmenšími je tedy nejvhodnější Královská zahrada.

Do areálu mají zakázaný vstup psi, své čtyřnohé miláčky s sebou proto raději neberte. Pražský hrad letos zrušil pravidelné kontroly, a vojáci tak návštěvníky zastavují jen namátkově. Podmínkou pro vstup ale je mít zakryté dýchací cesty respirátorem.

Pokud cestou dostanete hlad, pod Starými zámeckými schody můžete navštívit několik stánků s rychlým občerstvením u stanice metra Malostranská. Opodál se nachází také restaurace a pivovar Vojanův dvůr, kde je otevřené výdejové okénko. Od Královských zahrad a Jeleního příkopu je pak nejlepší vyrazit ke stanici Hradčanská, kde se nachází velké množství restaurací a míst k občerstvení.

V Královské zahradě návštěvníky nečekají pouze krásné výhledy, ale i umění. Zahrady se pro veřejnost otevírají každoročně od dubna do října. Zbytek areálu je připraven otevřít, jakmile dojde k rozvolnění opatření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Praha, procházky, tipy, Pražský hrad, zahrady, zahrada, Velikonoce, Jelení příkop, Královská zahrada, schodiště, Letohrádek královny Anny, Brusnice (potok), Klárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Vyrazte si na královskou procházku do zahrad Pražského hradu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.