Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

ANKETA: Která městská část má letos ten nejkrásnější vánoční strom?

V adventním čase jsme našim čtenářům přinášeli informace o tom, jak vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech. Která městská část Prahy má letos podle vás ten nejkrásnější vánoční strom? Odpovídejte v anketě a dejte vědět do komentářů.


Anketa je u konce. Podívejte se na výsledky.


Praha 1: Stromeček svítí naproti radnici ve Vodičkově

Když se řekne vánoční strom v Praze 1, každý si vybaví velký smrk na Staroměstském náměstí. Bylo by však nespravedlivé, kdyby právě tento jednoznačně nejhezčí pražský strom soutěžil v konkurenci menších stromů jednotlivých městských částí, a tak jsme v redakci vybrali jako zástupce Jedničky jehličnan před radnicí ve Vodičkově ulici.

Praha 2: Umělý strom na Míráku

Městská část Praha 2 rozsvítila umělý strom na náměstí Míru. Strom byl na náměstí Míru rozsvícen už během první adventní neděle a jeho rozsvícení proběhlo bez účasti veřejnosti. Návštěvníci náměstí mohou obdivovat kromě stromu i nový betlém.

Praha 3: Dvanáctimetrová jedle z Vysočiny

Hlavním stromem Trojky je dvanáct metrů vysoká jedle z Vysočiny, která stojí na náměstí Jiřího z Poděbrad. K slavnostnímu rozcvícení došlo o prvním adventním víkendu 29. listopadu.

Praha 4: Jediný strom u úřadu

Městská část Praha 4 rozsvítila na svém území oproti jiným městských částem pouze jeden vánoční strom. Jde o pětimetrovou jedli, která zdobí prostranství u úřadu v ulici Antala Staška. Jeho rozsvícení proběhlo ještě před rozvolněním mimořádných opatření a bez účasti veřejnosti.

Praha 5: Hlavní strom na Smíchově

Všechny stromy jsou pro obyvatele Prahy 5 významné, ten hlavní však stojí na prostranství před kostelem sv. Václava na náměstí 14. října. Strom na Smíchově byl slavnostně rozsvícen na první adventní neděli.

Praha 6: Čtrnáctimetrový smrk na Kulaťáku

Advent v městské části Praha 6 začal rozsvícením vánoční výzdoby v ulicích. Vedle čtrnáctimetrového smrku na Vítězném náměstí jí vévodí také svítící osmimetrový jelen.

Praha 7: Dvanáctimetrová jedle na Strossmayeráku

Praha 7 jako už každoročně i letos rozsvítila dva vánoční stromy. Desetimetrová jedlička stojí na Ortenově náměstí, dvanáctimetrová má své místo na Strossmayerově náměstí. Právě velikost byla kritériem, proč byla za Prahu 7 do ankety zařazena právě jedle na Strossmayeráku.

Praha 8: Rozzářené Karlínské náměstí

První vánoční strom v Praze 8 se rozzářil na Karlínském náměstí, kde jej spolu se starostou Ondřejem Grosem rozsvítila paní Marie Petrželová, čestná občanka Prahy 8 a zakladatelka Centra integrace dětí.

Praha 9: Vánoční jedle z lesů Praha-východ

Praha 9 má letos podobně jako minulý rok tři vánoční stromy. Hlavní, desetimetrová jedle z lesů Praha-východ, stojí ve Vysočanech v Sokolovské ulici vedle radnice. Na Proseku v parku Přátelství a v Hrdlořezích u zvoničky jsou vánoční jedle o polovinu nižší.

Praha 10: 43 stromů

Praha 10 letos přímo hlavní strom nemá. Podle vedení městské části je hlavní strom každý z deseti velkých a 33 malých, které jsou na území Prahy 10.

Která městská část má nejkrásnější vánoční strom?

Celkem hlasovalo433 čtenářů

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vánoce, anketa, stromy, Praha, městská část, vánoční stromek, strom, advent, Kraj Vysočina, Staroměstské náměstí, Antal Stašek, Ondřej Gros

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Která městská část má letos ten nejkrásnější vánoční strom?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.