Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VÁNOCE NA DESÍTCE: Deset velkých a 33 malých stromů i kluziště při ZŠ Veronské náměstí

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 10 má letos deset velkých stromů napříč celým územím městské části a 33 stromů malých na Kubánském náměstí, které patří všem základním a mateřským školám v Praze 10.

Malé stromečky patří všem mateřským a základním školám

V Praze 10 letos vánoční stromy rozsvítili první adventní neděli. V této městské části se nachází deset velkých stromů, které jsou rozmístěny napříč celým územím Prahy 10, a 33 malých stromků. Ty patří všem základním a mateřsým školám, které zřizuje MČ Praha 10. Rodiče, děti a učitelé i po první adventní neděli pokračovali ve výzdobě svých vánočních stromečků.

Přímo hlavní strom letos nemáme, každý je „hlavní“ pro určitou část našeho území. Počet míst, kde stromky září, jsme letos rozšířili o dvě: nově je jeden na Bohdalci (poblíž křižovatky ulic Bohdalecká a Moskevská) a jeden pod kostelem na náměstí Svatopluka Čecha,“ říká mluvčí Prahy 10 Jan Hamrník.

Rozšíření výzdoby v ulicích

Výzdoba v ulicích Prahy 10 je letos opět tradiční, ale došlo k jejímu rozšíření. Poprvé se také rozsvítí Zahradní Město, a to konkrétně část ulice Jabloňová od křížení s Ostružinovou po křižovatku s ulicí v Korytech.

„Kvůli koronaviru jsme museli bohužel na všech místech zrušit plánovaný doprovodný program. Stromy na jednotlivých místech jsme ale alespoň natočili na video a udělali jskme krátkou sekvenci na sociální sítě, dodává Hamrník.

Kluziště při ZŠ Veronské náměstí

Od 12. prosince bude v provozu také kluziště, které se nachází u ZŠ Veronské náměstí. Otevírací doba bude v pondělí, ve středu a v pátek od 14 do 18 hodin. A v sobotu a v neděli od 9 do 12 a  od 14 do 18 hodin. V prostoru areálu kluziště smí být maximálně deset osob v roušce a provoz se může měnit podle epidemiologické situace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha10.cz

Štítky Vánoce, advent, Praha 10, vánoční strom, výzdoba, Praha, strom, městská část, Veronské náměstí, Svatopluk Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA DESÍTCE: Deset velkých a 33 malých stromů i kluziště při ZŠ Veronské náměstí  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.