Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VÁNOCE NA SEDMIČCE: Strom na Strossmayerově a Ortenově náměstí i kluziště na Letné

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. V Praze 7 mají podobně jako v minulých letech dva vánoční stromy, jeden na Strossmayerově náměstí a druhý na Ortenově náměstí. Od 19. prosince se také otevře každoroční kluziště na Letné.

Jedličky na Strossmayerově a Ortenově náměstí

Praha 7 jako už každoročně i letos rozsvítila dva vánoční stromy. Jedná se o jedličky, z nichž jedna je na Strossmayerově náměstí a měří 12 metrů. Druhá se nachází na Ortenově náměstí a měří 10 metrů. Oba stromy se rozsvítily současně s rozsvícením vánoční výzdoby, a to v neděli 29. listopadu v 16:15. S ohledem na nynější situaci se tradiční akce a kulturní programy v Praze 7 letos neuskuteční.

Vzhledem k tomu, že jsme letos s ohledem na opatření proti pandemii nemohli pořádat tradiční doprovodné akce pro veřejnost, zprostředkovali jsme občanům rozsvícení vánočních stromů alespoň na dálku, prostřednictvím videa s přáním šťastných svátků,“ říká mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

Určitě jsme se však nechtěli sváteční atmosféry na Sedmičce zcela vzdát. Jako v ostatních letech máme dva vánoční stromy i vánoční výzdobu v ulicích. Na obou vánočních stromech jsme opět nechali spodní patra volná. Budeme moc rádi, když se do výzdoby jako již tradičně zapojí také děti z Prahy 7 a na stromky pověsí své ozdoby, které doma nebo ve škole či školce vyrobí,“ dodává místostarostka Prahy 7 Hana Třeštíková.

Nechtěli jsme však naše občany o oblíbené rozsvěcení stromků připravit, proto jsme jim tuto událost zprostředkovali alespoň vzdáleně. Nezapomínáme ani na naše seniory, se kterými jsme se vždy scházeli na příjemném předvánočním posezení. Tentokrát jim budeme chtít popřát alespoň na dálku a chystáme pro ně také malé překvapení, do kterého se zapojily i děti ze Sedmičky,“ dodává Třeštíková.

Vánoční výzdoba ulic Prahy 7 je letos tradiční, stejná jako v předchozích letech. Vyzdobené jsou především hlavní ulice a náměstí, jako je ulice Milady Horákové, Dukelských hrdinů, Komunardů či Strossmayerovo náměstí.

Kluziště na Letné bude od 19. prosince

Od 19. prosince bude také v provozu oblíbené kluziště na Letné, které by mělo mít své brány otevřené až do 7. března 2021. Na Štědrý den bude kluziště otevřené od 9 do 14 hodin. Na Boží hod vánoční, na Štěpána na Silvestra i na Nový rok si lidé budou moct zabruslit od 9 do 21 hodin. Kluziště bude veřejnosti přístupné zdarma.

Ohodnoť článek

Foto Praha 7

Štítky Vánoce, advent, Praha 7, vánoční strom, výzdoba, Praha, Letná, vánoční stromek, Strossmayerovo náměstí, vánoční ozdoby, Hana Třeštíková, Milada Horáková, Štědrý den, silvestr, Ortenovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA SEDMIČCE: Strom na Strossmayerově a Ortenově náměstí i kluziště na Letné  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.