Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VÁNOCE NA ČTYŘCE: Tradiční výzdoba, jediný strom a ozdoby pro sousedy zdarma

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 4 rozsvítila oproti ostatním městským částem jen jeden vánoční strom. Obyvatelům, sousedům a kamarádům ze Čtyřky radnice nabízí vánoční ozdoby zdarma pro komunitní zdobení vánočních stromečků.

Jeden jeden strom a tradiční výzdoba

Městská část Praha 4 rozsvítila na svém území oproti jiným městských částem pouze jeden vánoční strom. Jde o pětimetrovou jedli, která zdobí prostranství u úřadu v ulici Antala Staška od čtvrtka 26. listopadu. „Jeho rozsvícení proběhlo ještě před rozvolněním mimořádných opatření a tedy bez účasti veřejnosti,“ uvedl mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas.

Vánoční výzdoba v Praze 4 je o letošním adventu stejná jako v minulých letech. „Máme tradičně vyzdobenou Nuselskou radnici a Úřad městské části Praha 4 a vyzdobeny jsou i nejdůležitější ulice v Praze 4, a to ve stejném rozsahu jako v minulých letech,“ popsal mluvčí.

Komunitní zdobení vánočních stromečků

Městská část Praha 4 veřejná kluziště neprovozuje, jedno však tradičně bývá u OC Arkády Pankrác. Radnice čtyřky už několik let podporuje komunitní zdobení vánočních stromků partou přátel nebo sousedů. „Současná epidemiologická situace sice neumožňuje pořádní hromadných akcí, pokud si ale chcete s několika přáteli či sousedy, samozřejmě s dodržením aktuálně platných pravidel, stromek ve svém sousedství ozdobit, Praha 4 vám i letos poskytne vánoční ozdoby,“ vyzývá vedení radnice s tím, že o vánoční zdoby se zájemci mohou přihlásit mailové adrese petra.malinová@praha4.cz.

Vánoční přání připojila starostka městské části. „Čísla nemocných, která dlouho rostla, v posledních dnech konečně začala klesat a já chci věřit, že kvůli koronavirové nákaze letos nepřijdeme o vánoční, silvestrovské či novoroční setkání s příbuznými a přáteli. Věřím, že letošní Vánoce budou pro všechny tak šťastné a klidné, jak to jen půjde,“ uvedla starostka Čtyřky Irena Michalcová (ANO).

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Praha 4

Štítky Vánoce, strom, ozdoby, Praha, městská část, vánoční stromek, radnice, vánoční ozdoby, Antal Stašek, advent, Irena Michalcová, Arkády Pankrác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA ČTYŘCE: Tradiční výzdoba, jediný strom a ozdoby pro sousedy zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.