Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VÁNOCE NA JEDNIČCE: Zpívání na Staromáku, kluziště na Ovocném trhu a tradiční výzdoba

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Městská část Praha 1 rozsvítila několik stromů, připravila zpívání na Staroměstském náměstí a na tradiční vánoční výzdobě nešetřila. Pro obyvatele a návštěvníky Jedničky bude k dispozici kluziště na Ovocném trhu.

V Praze 1 bylo letos rozsvíceno stromů hned několik. Vánoční stromy byly rozsvíceny na Petrského náměstí, na Kozím plácku, před radnicí ve Vodičkově ulici, ale také na Betlémském náměstí nebo na Kampě. „Na území městské části Praha 1 je však stromečků více, například na Staroměstském náměstí, na Václavském náměstí a tak dále,“ popsal mluvčí Jedničky Martin Šebesta, který doplnil, že hlavním stromem Prahy 1 je samozřejmě smrk na Staroměstském náměstí, který však spadá pod magistrát. 

FOTO: Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze už svítí

Pražský magistrát nechal rozsvítit vánoční strom na Staroměstském náměstí. Původně se měly ozdoby na smrku natrvalo rozzářit až o víkendu, při dnešní zkoušce se však vedení města rozhodlo je již nezhasínat. Tradiční velká akce se kvůli koronaviru...

Výzdoba ulic v samém srdci Prahy zůstává tradiční. Městská část nepřistoupila ke snižování nákladů na výzdobu v podobě vánočního osvětlení. „Současná epidemiologická situace se typu výzdoby ani její ceny nedotkly,“ doplnil Šebesta.

Na jedničce o kulturní akce nouze není. Mikulášské zpívání pro sousedy a kolemjdoucí rozeznělo v pátek 4. prosince celé Staroměstské náměstí. Šlo o tradiční mikulášskovánoční akci. „Hlad po muzice a zpívání byl nejen vidět, ale hlavně slyšet. Všichni dodržovali rozestupy, ale zpívali, ze všech sil,“ uvedl mluvčí Jedničky.

Kluziště bude

Ve čtvrtek 10. prosince od čtyř hodin odpoledne proběhne v Praze 1 tradiční adventní setkání na Kozím plácku, kde bude k vidění vystoupení Divadla Koník, Betlém předvede Divadlo Toymachine, představí se Šarpetky a Podřipský žesťový kvintet. Pro děti bude připravena vánoční dílnička a pro návštěvníky bude k dispozici občerstvení.

Dobrou zprávou pro obyvatele i návštěvníky samotného centra Prahy je dobrou zprávou, že kluziště na Ovocném trhu i tuto zimu bude v porvozu. „Budou snad dále pokračovat trhy na horní části Václavského náměstí, ale čekáme, v jaké formě, vzhledem k opatřením. Probíhají také farmářské trhy na Malostranském náměstí,“ uzavřel Šebesta a dodal, že stále platí, že z kostelních slavností budou jen přenosy.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Praha 1

Štítky Vánoce, strom, výzdoba, Praha 1, Praha, Staroměstské náměstí, Ovocný trh, městská část, Václavské náměstí, Kampa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA JEDNIČCE: Zpívání na Staromáku, kluziště na Ovocném trhu a tradiční výzdoba  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.