Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Postavíme lumpy před soud, říká jednička pražské kandidátky Trikolory Radomil Bábek

Trikolora, Svobodní a Soukromníci před podzimními volbami spojili své síly a nepůjdou do nich jako trojkoalice, ale jako nové uskupení, jehož symbolem se stalo pírko, které má symbolizovat štěstí. Jedničkou pražské kandidátky hnutí bude podnikatel a předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek. V předvolebním období Drbna představuje lídry kandidátek výrazných politických subjektů, které jdou do voleb.

„Politici a vysocí úředníci jsou zataženou ruční brzdou“

Radomil Bábek se narodil 23. srpna 1961 v Karviné, dětství strávil v Ostravě a dnes žije v Praze-Troji. Stál u zrodu několika společností, řídí podnikatelskou skupinu VZK Group, která funguje jako platfotma pro komunitní podnikání a pomáhá v rozjezdu novým firmám.

Bábek uvádí, že podnikání je pro něj životním stylem. „Jsem přesvědčen, že firmy a jejich zaměstnanci jsou motorem ekonomiky ČR. Bohužel, politici a vysocí úředníci jsou zataženou ruční brzdou. Proto jsme s přáteli založili Asociaci podnikatelů a manažerů, jíž jsem se stal předsedou. Hájíme dobré jméno podnikání a chceme přimět stát, aby se choval k podnikatelům s úctou,“ vysvětlil Radomil Bábek.

„Vrátíme podnikání svobodu, která mu patří“

Prioritami Radomila Bábka jsou podle jeho slov vyhání současných politiků ze sněmovny, zbavení bezcharakterních politiků moci a postavení lumpů před soud. „Tohle platí, když to hodně zjednoduším. Mých priorit je však více a jsou sofistikovanější,“ doplnil jedním dechem Bábek.

Své priority Bábek rozvinul v dnešním projevu. „Omezíme moc státu nad námi a vrátíme podnikání svobodu, která mu patří. Potřebujeme nízké daně a stabilní právní prostředí. Odstraníme zbytečnou byrokracii a šikanující státní kontroly a v souvislosti s tím samozřejmě výrazně zmenšíme státní aparátát. Zrušíme řadu zbytečných zákonů i úřadů a zajistíme, aby politici a úředníci nesli osobní ospovědnost za svoje činy a rozhodnutí,“ uvedl.

„Nehraju politika, takže pokud je můj projev dynamický, je to tím, že jsem zkrátka takový“

Podnikatelé a živnostníci jsou se svými zaměstnanci podle Bábka jediní, kdo živí tento stát. „Proto se v poslanecké sněmovně budu zasazovat o to, aby se jim vrátila společenská pozice, která jim náleží,“ doplnil ve své řeči.

Jeho projev při dnešním zahájení kampaně byl velmi plamenný a mezi ostatními lídry kandidátek působil velmi naléhavě. „Jsem autentický. To, co říkám, říkám vždycky stejně a stejným projevem. Tvrdím, že lidé mají právo vidět a slyšet, jaký jsem. Nemodeluju se do žádné podoby a nehraju politika, takže pokud je můj projev dynamický, je to tím, že jsem zkrátka takový,“ vysvětlil Bábek pro Pražskou Drbnu.

„Nerozlišuji podle genderu, ale podle toho, jak lidé jednají“

Bábka čeká v podzimních volbách souboj převážně s ženami. Na postech jedniček pražských kandidátek jsou totiž místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, komunistka Marta Semelová a pravděpodobně se přidá i ministryně Maláčová. „Já to beru jako jakýkoliv jiný souboj. Ať je to politika, nebo byznys. Jsem na to zvyklý, jestli jednám v byznyse se ženou nebo s mužem, je mi jedno. Nerozlišuji podle genderu, ale rozlišuju podle toho, co ti lidé říkají a jak jednají,“ vysvětlil.

Volební uskupení Trikolora Svobodní Soukromníci odstartovalo svou volební kampaň dnes v nově otevřeném Muzeu slivovice na Malé straně. Jedničkou kandidátky ve Středočeském kraji je podnikatelka a soudní tlumočnice Natálie Vachatová. „Chci jednou pro vždy skoncovat s politickými neziskovkami, které devastují Česko,“ uvedla ve svém dnešním projevu a doplnila, že bohatsví má vznikat z práce a žádný bruselský úředník nedokáže hájit české zájmy lépe než my sami. Předsedkyně hnutí Trikolora Zuzana Majerová Zahradníková kandiduje v Olomouckém kraji.

Cílem je podpora rodin, říká Olga Richterová, jednička pražské kandidátky Pirátů a STAN

Koalice Pirátů a Starostů a nezávislých míří do podzimních sněmovních voleb se sloganem Vraťme zemi budoucnost. Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a první místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, která jako hlavní prioritu zmínila...

Česko potřebuje změnu, říká Markéta Pekarová Adamová, jednička pražské kandidátky koalice Spolu

Koalice KUD-ČSL, ODS a TOP 09 míří do podzimních sněmovních voleb pod názvem Spolu se sloganem Patříme na Západ! Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která v Poslanecké sněmovně zastává post...

Na souboj se ženami se těším, říká jednička pražské kandidátky ANO Patrik Nacher

Hnutí ANO míří do podzimních sněmovních voleb s mužem na první pozici, což je v konkurenci ostatních subjektů výjimka. Jedničkou pražské kandidátky bude poslanec a pražský zastupitel Patrik Nacher. V předvolebním období Drbna představuje lídry...

Stalinistické názory i zrušení víceletých gymnázií. Pražskou kandidátku KSČM vede Semelová

Komunistická strana Čech a Moravy míří do podzimních sněmovních voleb v Praze podobně jako koalice SPOLU nebo Piráti a STAN s ženou na první pozici. Jedničkou pražské kandidátky komunistů bude předsedkyně krajského výboru KSČM Praha Marta...

Ohodnoť článek

Foto

Štítky politika, volby, profil, Radomil Bábek, Trikolora Svobodní Soukromníci, podnikání, Trikolóra hnutí občanů, Drbna.cz, Strana svobodných občanů, Česko, Poslanecká sněmovna ČR, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postavíme lumpy před soud, říká jednička pražské kandidátky Trikolory Radomil Bábek  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.