Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stalinistické názory i zrušení víceletých gymnázií. Pražskou kandidátku KSČM vede Semelová

Komunistická strana Čech a Moravy míří do podzimních sněmovních voleb v Praze podobně jako koalice SPOLU nebo Piráti a STAN s ženou na první pozici. Jedničkou pražské kandidátky komunistů bude předsedkyně krajského výboru KSČM Praha Marta Semelová. V předvolebním období Drbna představuje lídry kandidátek výrazných politických subjektů, které jdou do voleb.

Stalinistické názory a sociální jistoty pro lidi

Marta Semelová se narodila 1. března 1960 v Praze. Absolvovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Působila jako učitelka na prvním stupni základní školy Zárubova, kde měla kvůli svým stalinistickým názorům problémy s radnicí Prahy 12. Pochází z komunistické rodiny, členkou KSČ a později KSČM je od roku 1981. Je rozvedená a má dvě děti.

Semelová je bývalou předsedkyní klubu KSČM v Zastupitelstvu hlavního města Prahy, dlouholetá předsedkyně Pražské rady KSČM. Od roku 2010 do roku 2017 byla poslankyní za stranu KSČM. V současnosti je předsedkyní krajského výboru KSČM Praha, vedoucí odborné sekce školství ÚV KSČM a vedoucí kandidátky v Praze. „Jsem politička za KSČM a bojuji za to, aby lidé měli práci za spravedlivou odměnu, střechu nad hlavou a sociální jistoty, zdravotnictví bez poplatků a kvalitní vzdělání bez školného,“ říká o sobě Semelová, která v současnosti působí jako moderátorka veřejných akcí KSČM.

Obdiv Gottwalda a zrušení víceletých gymnázií

V roce 2004 na sebe Semelová přitáhla pozornost oslavným projevem, který pronesla na Olšanských hřbitovech v Praze k výročí úmrtí Klementa Gottwalda. „Klementa Gottwalda obdivuji. Udělal mnoho dobrého pro lidi. Dějiny se falšují, souzeni byli jen ti, co se opravdu provinili," řekla tehdy v rozhovoru pro Hospodářské noviny Semelová.

Ve stejném rozhovoru se Semelová podělila i o další ambiciózní myšlenky. „Prosazovala bych bezplatné školství, přidala bych učitelům, zrušila víceletá gymnázia. Děti mají zůstat na základní škole spolu a žít v kolektivu. Víceletá gymnázia vydělují mezi žáky elity," popsala Semelová, která kritizovala Evropskou unii za to, že slouží k upevnění kapitalismu.

Podpora Palestiny a kritika Hřiba

Semelová vyjádřila svůj silný názor také na průběh izraelsko-palestinského konfliktu, když se účastnila demonstraci na podporu Palestiny. „Dnes jsme s Milanem Krajčou (místopředseda Ústředního výboru KSČM pozn. red.) podpořili demonstraci na podporu Palestiny. Mír, ukončení války, konec zabíjení dětí a nevinných civilistů!“ napsala Semelová na Facebook.

Jednička pražské kandidátky KSČM je kritičkou pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti). „Jednou musí umravňovat Čínu a mávat tibetskou vlajkou, jindy se s výrazem znalce pouští do rusko-ukrajinských vztahů,“ uvádí Semelová na adresu primátora Prahy. „Jeho zahraniční aktivity mají jedno společné: poškozují zájmy České republiky a vzájemné vztahy mezi zeměmi. Přitom v Praze je toho tolik k řešení. Nedostupné bydlení, nedostatek míst v domovech seniorů, životní prostředí, doprava osobní i hromadná,“ vypočítává problémy Prahy Semelová.

Do voleb se sloganem Šance na nový začátek

Komunisté jdou do sněmovních voleb Se sloganem Šance na nový začátek a programem shrnutým do pěti priorit. Kampaň zahájili 4. června na pražském Střeleckém ostrově. Předseda strany Vojtěch Filip při představení programu a lídrů kandidátek řekl, že volba KSČM znamená jistotu pro budoucnost. Strana se podle něj nestydí za to, že v posledních letech tolerovala vládu ANO a ČSSD.

Mezi pět priorit komunistické kampaně, označených jako 5P, patří pomoc potřebným, péče o děti, podmínky pro život v bezpečí, právo na důstojný život a příroda a životní prostředí. KSČM chce na alespoň 20 tisíc korun zvýšit minimální mzdu, která nyní činí 15 200 korun, prosazovat chce i kratší pracovní týden o 35 hodinách. Komunisté chtějí také "výrazně zdanit" nadnárodní firmy a internetové giganty či zavést takzvanou miliardářskou daň. Ve Středočeském kraji je jedničkou kandidátky poslanec Stanislav Grospič.

Cílem je podpora rodin, říká Olga Richterová, jednička pražské kandidátky Pirátů a STAN

Koalice Pirátů a Starostů a nezávislých míří do podzimních sněmovních voleb se sloganem Vraťme zemi budoucnost. Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a první místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, která jako hlavní prioritu zmínila...

Česko potřebuje změnu, říká Markéta Pekarová Adamová, jednička pražské kandidátky koalice Spolu

Koalice KUD-ČSL, ODS a TOP 09 míří do podzimních sněmovních voleb pod názvem Spolu se sloganem Patříme na Západ! Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která v Poslanecké sněmovně zastává post...

Na souboj se ženami se těším, říká jednička pražské kandidátky ANO Patrik Nacher

Hnutí ANO míří do podzimních sněmovních voleb s mužem na první pozici, což je v konkurenci ostatních subjektů výjimka. Jedničkou pražské kandidátky bude poslanec a pražský zastupitel Patrik Nacher. V předvolebním období Drbna představuje lídry...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Marty Semelové

Štítky politika, volby, profil, Patrik Nacher, ANO, KSČM, Marta Semelová, Praha, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, SPOLU, Klement Gottwald, Drbna.cz, Palestina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ludvík Michalka

KSČM na tom musí být před volbama hodně perzonálně na dně, kdy jako lídryni v Praze postavila Krvavou Martu!

Čtvrtek, 10. června 2021, 22:05Odpovědět

Luboš Matlach

Tahle krasavice měla být už dávno vystavená v pražské zoo hned vedle pavilonu opic . To aby návštěvníci mohli porovnávat myšlenkové pochody sympatických živočichů a téhle kreatury .

Čtvrtek, 10. června 2021, 21:12Odpovědět

John Bull

Odporná zapruzená onuce a ten kdo ji dá hlas je retard

Čtvrtek, 10. června 2021, 17:41Odpovědět

Josef Járos

Nedá a nedá pokoj než jí někdo přes tu ulhanou hubu jednu dá.My co jsme zažili ty ,, Báječná léta pod psa,, nám to jednou stačilo. Bolševika nikdy více, zakázat komunisty v republice.Zničili půlku Evropy všude kde měl sovětský bolševik své pracky, vše šlo do kytek. Zadekmydlit Rudým Právem, když stará ráno nečetla noviny vystrčil jsem zadek a měla to jak z kopírky hehe. Jenže babu to po chvíli přestalo bavit a v domnění , že má varlata jsou určená k otírání nevhodných článků hádejte co s nima kluci dělala.Za pár dnů nás volali na ,,uliční výbor pro hlasitý sex v panelovém domě , kde bydlelo několik partyzánů a vojáků z východní prosovětské armády, a ti a pak na besedách s dětmi motali příběh, jak dostali lopatkou přes kulky, pardon kulkou pod lopatku. Už se mi to také plete musím jít stará s chce číst a nese ze zásoby Rudého Práva na WC.Pane Bože a to tvrdila, že si to šetří na okna.A ona si chce zase číst tento měsíc už po druhé, důchod už jsme utratili a bába je hravá. hehehe

Čtvrtek, 10. června 2021, 16:24Odpovědět

Jiří Beránek

Ježíš to je odporná bolševická zrůda.

Čtvrtek, 10. června 2021, 13:47Odpovědět

Stalinistické názory i zrušení víceletých gymnázií. Pražskou kandidátku KSČM vede Semelová  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.