Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česko potřebuje změnu, říká Markéta Pekarová Adamová, jednička pražské kandidátky koalice Spolu

Koalice KUD-ČSL, ODS a TOP 09 míří do podzimních sněmovních voleb pod názvem Spolu se sloganem Patříme na Západ! Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která v Poslanecké sněmovně zastává post místopředsedkyně výboru pro sociální politiku a členka výboru pro životní prostředí. V předvolebním období Drbna představuje lídry kandidátek výrazných politických subjektů, které jdou do voleb.

Kdysi zastupitelka Prahy 8, teď předsedkyně TOP 09

Markéta Pekarová Adamová se narodila 2. října 1984 v Litomyšli. Od roku 2005 žije v Praze, kde na Českém vysokém učení technickém vystudovala obor ekonomie a management v průmyslu a získala titul Ing. za diplomovou práci na téma Diversity management.

V TOP 09 je Pekarová Adamová od roku 2009, později byla zastupitelkou i radní Prahy 8. V gesci měla sociální oblast, protidrogovou prevenci a oblast evropských fondů. V letech 2013 a 2017 byla ve volbách do Poslanecké sněmovny zvolena poslankyní Parlamentu ČR za Prahu. V Poslanecké sněmovně zastává post místopředsedkyně výboru pro sociální politiku a členka výboru pro životní prostředí. Do čela TOP 09 byla zvolena na listopadovém celostátním sněmu.

Cílem je podpora rodin, říká Olga Richterová, jednička pražské kandidátky Pirátů a STAN

Koalice Pirátů a Starostů a nezávislých míří do podzimních sněmovních voleb se sloganem Vraťme zemi budoucnost. Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a první místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, která jako hlavní prioritu zmínila...

„Česká republika potřebuje změnu“

„Česká republika potřebuje změnu. Současná vláda chaosu nás dovedla do situace, kdy se s pandemií vypořádáváme nejhůře na celém světě. Česko si zaslouží zodpovědnou vládu, pro kterou je na prvním místě budoucnost naší země," uvedla Pekarová Adamová.

Jednička pražské kandidátky na zahájení kampaně v Brně pod heslem Dáme Česko dohromady zdůraznila, že se po volbách členové koalice chtějí zaměřit na pomoc skupinám, které postihl koronavirus. „Současná doba padla na bedra matkám, které často musely zůstat s dětmi doma, když se školy zavřely. Které najednou kromě péče musely být ještě průvodkyněmi svých dětí ve vzdělávání, musely zvládnou mnohem více úkolů než je běžné a ještě k tomu musely pracovat. Na ně bychom neměli zapomenout a právě na rodiny v našem programu myslíme,“ řekla v projevu k zahájení kampaně 19. května Pekarová Adamová.

Feri rezignuje na funkci poslance. Čelí obviněním žen z nevhodného sexuálního chování

Poslanec Dominik Feri oznámil, že rezignuje na funkci poslance. Ve volbách kandidovat nebude. Uvedl to na Instagramu a informaci jako první zveřejnil Deník N, který upozornil na kauzu kolem mladého poslance. „Nechci, aby lživé a manipulativní...

V Praze kandidují Černochová, Benda. Na kandidátce byl i Feri

I když podle průzkumů volebních preferencí vedou žebříček pět měsíců před volbami Piráti v koalici s hnutím STAN před vládním hnutím ANO, předseda ODS Petr Fiala zdůraznil, že koalice Spolu je natolik silná, že je schopna volby vyhrát.

Na pražské kandidátce Spolu pro podzimní sněmovní volby jsou kromě Pekarové Adamové například poslanci Bohuslav Svoboda či Marek Benda (oba ODS) nebo starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09). Lídryní ODS a dvojkou pražské kandidátky je poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS). Na kandidátce byl i Dominik Feri (TOP 09), který však oznámil, že rezignuje na post poslance kvůli obviněním z nevhodného sexuálního chování.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SPOLU

Štítky politika, volby, profil, Markéta Pekarová Adamová, SPOLU, TOP 09, Praha, Česko, koalice, ODS, Poslanecká sněmovna ČR, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Polívková

Změnu v podobě nějaké Pekarové určitě nepotřebujeme. Uměle a účelově, nikoliv programově, vytvořené slepence jen dokazují, že o lidi jde až na posledním místě.

Čtvrtek, 27. května 2021, 08:57Odpovědět

Lenka Drächslerová

Doufám,že tyhle slepence nikdo volit nebude, nejhorší opozice za 30 let

Středa, 26. května 2021, 16:00Odpovědět

Lenka Drächslerová

Doufám,že tyhle slepence nikdo volit nebude, nejhorší opozice za 30 let

Středa, 26. května 2021, 16:00Odpovědět

Česko potřebuje změnu, říká Markéta Pekarová Adamová, jednička pražské kandidátky koalice Spolu  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.