Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cílem je podpora rodin, říká Olga Richterová, jednička pražské kandidátky Pirátů a STAN

Koalice Pirátů a Starostů a nezávislých míří do podzimních sněmovních voleb se sloganem Vraťme zemi budoucnost. Jedničkou pražské kandidátky bude poslankyně a první místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová, která jako hlavní prioritu zmínila podporu rodiny. V předvolebním období Drbna představí lídry kandidátek výrazných politických subjektů, které jdou do voleb.

„Budu vést Piráty v Praze k ničemu menšímu než k vítězství ve volbách“

Olga Richterová se narodila 21. ledna 1985. Pochází z městyse Choltice, která leží u Pardubic. V Praze žije od roku 2002, vystudovala překladatelství a tlumočnictví (AJ-NJ) na Karlově univerzitě v Praze, kde získala titul PhDr. Aktuálně je poslankyně Pirátů za Prahu a 1. místopředsedkyně strany. Je bývalou opoziční zastupitelkou v Praze 10 za koalici Vlasta.

Piráti a Starostové definitivně odsouhlasili vznik volební koalice v lednu, kdy vyhlásili cíl získat ve volbách alespoň čtvrtinu hlasů. Už tehdy mluvila Olga Richterová velmi sebevědomě. „Chtěla bych poděkovat všem Pirátům a Pirátkám z krajského sdružení Praha za projevenou důvěru. Těším se na všechno, co přijde. S hrdostí na vše, co jsme doposud dokázali, budu vést Piráty v Praze k ničemu menšímu než k vítězství ve volbách," uvedla po zvolení do pozice lídryně. Poslední volební průzkumy koalici přisuzují první místo a zisk zhruba 27 procent hlasů.

Richterová se dlouhodobě věnuje sociálním tématům

Olga Richterová se nejvíce angažuje v sociální potažmo sociálně-zdravotní problematice. Mezi její aktuální priority patří realizace sociálního a dostupného bydlení, transformace dětských center, takzvaných kojeneckých ústavů a péče o děti v rodinách, vznik porodních domů a center a fungování úřadů práce.

Koalice bude podle Richterové nadále prosazovat dostupné bydlení, dostupnou péči pro děti a sociální služby včetně těch terénních. „Zasazujeme se také o férovou valorizaci důchodů, úpravu systému penzí ve prospěch těch, kdo pečovali a pečují, či motivaci dobrovolně pracujících důchodců. Naším cílem je komplexní podpora rodin v jejich rozmanité podobě jakožto základního stavebního kamene společnosti, kde nikdo nezůstává na vedlejší koleji,“ řekla při úterním představení volebního programu koalice Richterová.

Bartoš v Ústeckém kraji, Rakušan ve Středočeském

Předseda Pirátů Ivan Bartoš, který povede kandidátku v Ústeckém kraji, při představování nového loga a programu koalice uvedl, že Česko trápí pokračující klientelismus, chaos v řízení státu a jeho neschopnost vyrovnat se s krizovými situacemi.

Dvojkou pražské kandidátky je právník zaměřující se na otevřenost veřejné správy a justice a předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. Trojkou je místostarosta Prahy 6 Jan Lacina (STAN). Vít Rakušan, šéf Starostů a nezávislých, bude jedničkou kandidátky ve Středočeském kraji.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká pirátská strana

Štítky politika, volby, profil, Olga Richterová, Piráti, Česká pirátská strana, rodina, Praha, Starostové a nezávislí, koalice, Piráti a Starostové, Drbna.cz, Ivan Bartoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cílem je podpora rodin, říká Olga Richterová, jednička pražské kandidátky Pirátů a STAN  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.