Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Aktivisté v Praze i dnes blokují dopravu. Bude to pravidelná akce, říkají

, aktualizováno 3. března 2023, 8:41

Aktivisté ze skupiny Poslední generace dnes ráno opět zablokovali provoz na magistrále ve směru od Štvanice k hlavnímu nádraží a zopakovali tak své jednání ze středečního rána. Jejich protest je zaměřený na snížení rychlostního limitu na území Prahy na 30 kilometrů v hodině a podle mluvčího aktivistů má jít o pravidelnou akci, kterou chtějí blokovat dopravu v Praze vždy ve středu a v pátek.

Jde o aktivisty, kteří se lepili k silnici koncem loňského března

Okolo desítky lidí se opět vydalo na cestu po osmé hodině z Hlávkova mostu, plánují jít až k Národnímu muzeu. Zabírají dva pruhy, řidiči kolem nich projedou v levém. Dohlížejí na ně policisté, kteří je doprovází pěšky i v autech. 

Jak na Twitteru uvedla Pražská integrovaná doprava, pochod může způsobit mírné zpoždění tramvajové linky 14.

Skupina aktivistů na sebe nejen řidiče upozornila loni koncem března a začátkem dubna, kdy blokovala dopravu na různých frekventovaných místech v Praze. Tehdy s aktivisté sedali přímo do vozovky, ze které je po několika minutách odtáhli přivolaní policisté.

Po několikaměsíční pauze se aktivisté znovu objevili na silnicích ve středu ráno, kdy pochodem zablokovali dopravu na magistrále. Asi desítka lidí s transparenty s nápisem 30 pro Prahu šla ze štvanice ke stanici I. P. Pavlova. Dnešní protest by měl probíhat naprosto stejně. Na akci opět dohlíží i policie,.

„Je to vyzkoušená protestní metoda, kde jako demonstrace jdeme pomalým krokem ulicí,“ vysvětlil pro Pražskou Drbnu jeden z protestujících Arne Springorum.

Aktivisté ze skupiny Poslední generace dnes ráno zablokovali provoz na magistrále ve směru od Štvanice k hlavnímu nádraží. Jejich protest je zaměřený na snížení rychlostního limitu na území Prahy na 30 kilometrů v hodině. Skupina protestujících...

KOMENTÁŘ: Je v pořádku zkopat aktivisty, kteří se posadí do silnice?

V minulých dvou týdnech se lidem vařila krev z protestů členů hnutí Extinction Rebellion. Lehali si do silnice a blokovali nebohé řidiče, kteří třeba spěchali na nákup. Nakonec došla trpělivost i pražskému primátorovi Zděňku Hřibovi a aktivisty...

Hřibovi došla trpělivost. Vyzval aktivisty, ať přestanou brát Pražany jako rukojmí

Pražský primátor Zdeněk Hřib vyzval aktivisty z hnutí Extinction Rebellion, aby ukončili svá protestní blokování dopravy. Do silnic si v hlavním městě v posledních dvou týdnech sedli i lehli už osmkrát.

Aktivisté chtějí snížit maximální povolenou rychlost v Praze na třicet kilometrů v hodině

Požadavek protestujících je plošné omezení rychlosti v Praze na třicet kilometrů v hodině. „Má to hned několik výhod, a to méně nehod, méně emisí, méně zápachu a lepší kvalita života ve městě,“ uvedl protestující.

Dnešní pochod je podle aktivistů jen pokračováním nové kampaně. „Pochody se v rámci této nové kampaně budou konat v průběhu příštích několika týdnů. Očekáváme postupnou eskalaci,“ uvedla ve zprávě pro novináře mluvčí skupiny Poslední generace Veronika Holcnerová.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky doprava, aktivisté, magistrála, provoz, limit, rychlost, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Včera na yt Inovace Republiky generál Petr Pelzl hodně vysvětlil kdyby chtěli ,aktivisté' třeba protestovat proti plýtvání životy, surovinami, energiemi, prací, neznečišťování válčením a zbrojením. V Sejmu změřili teplotu a tu měli 22-24 stupně pro papaláše. Kolik má pekařka pletařka prodavačka v našem parlamentu?

Sobota, 4. března 2023, 09:57Odpovědět

Smazaný uživatel

Policie jim nemá dělat dohled,ale hnát je svinským krokem ze silnice. Na bezdůvodné narušení plynulosti dopravy pamatuje silniční zákon. Atˇ si najdou nějaké hřiště a tam si můžou protestovat do bezvědomí.

Pátek, 3. března 2023, 22:17Odpovědět

Libor Burian

Vše je řetěz příčin a následků co si dnes užíváme, od rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Sami, Klus Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí. O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. O eu Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch české titulky, Andělu zhodnotila Sara Wagenknecht. Exeuposlanec Petr Keller. Exministr Vlastimil Tlustý a exposlanec F.R.Čech na xtv, o Slovensku Ťažký týžděn. O nás na YT U rádio Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova.

Pátek, 3. března 2023, 15:35Odpovědět

Lucie Postránecká

Má platit: Přilepí-li se někdo k silnici čímkoli - prdelí, rukou, případně uchem - nechte je tam na pospas osudu třeba měsíc přilepený, dokud nevyměknou. Kolem dejte ohradník, značky svádějící dopravu do jednoho pruhu a pusťte auta na magistrálu. Pokud jsou přes celou silnici, nevadí, vezměte na ně vodní děla, nechte je tam mrznout přilepený k silnici. Dlouho tam sedět nevydrží a začnou žadonit, aby je někdo odříznul. Až budou mít dost, vyřízněte je i s tím kusem asfaltu a pošlete domů (doktora, co je toho kusu asfaltu zbaví si už musí sehnat sami). Pak ať je město kontaktuje a půjdou hezky s TSK opravovat silnici - je tam smrad z asfaltu, vedro k poblití, a samozřejmě veškeré náklady na opravdu dostanou k úhradě. Ona je ta sranda přejde. Samozřejmě pak město dodatečně podá trestní oznámení na protestující za poškození obecního majetku, dopravní podnik za prostoje v dopravě atd. To jde do miliard ...

Pátek, 3. března 2023, 14:46Odpovědět

Libor Burian

Město je pro lidi nebo pro auta ? Aktivisté lepšolidkavárenskýmilionchvilkař antiZ,B, nebo chtějí život, mír, právo vyjadřovat své názory bez obav z převlečené mafie soudruhů soukmenovců, děličů Československa, zhasinačů, rozkradačů, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů, pasáků, vexláků, překupníků, pašeráků, kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné'mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám, redlrakušanovských krytů a vládních dezinformátorů ? Přijďte na demonstrace, podepište petici Voda je život', myslete, dívejte se kolem, učte se, ptejte se, zkoumejte, diskutujte.

Pátek, 3. března 2023, 09:37Odpovědět

VIDEO: Aktivisté v Praze i dnes blokují dopravu. Bude to pravidelná akce, říkají  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.