Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hřibovi došla trpělivost. Vyzval aktivisty, ať přestanou brát Pražany jako rukojmí

Pražský primátor Zdeněk Hřib vyzval aktivisty z hnutí Extinction Rebellion, aby ukončili svá protestní blokování dopravy. Do silnic si v hlavním městě v posledních dvou týdnech sedli i lehli už osmkrát.

„Radikální aktivismus těmto snahám jen škodí, protože odvádí pozornost od smysluplných projektů a inovací"

„Dnes jsem je vyzval, aby upustili od aktivit, které si berou Pražany za rukojmí. Nebezpečí jejich počínání se už projevilo, když zablokovali průjezd sanitce s pacientem,“ napsal v sobotu Zdeněk Hřib (Piráti) na Facebooku.

Aktivisté se snaží propagovat iniciativu 3 °C pro Ukrajinu, která po vládě požaduje, aby ve školách, kancelářích i komerčních prostorech omezila teplotu. „Je to naprosté minimum, co můžeme a musíme udělat k tomu, abychom přestali Putinovi financovat invazi na Ukrajinu a abychom se postupně zbavili závislosti na autoritářském režimu. V protestech budeme pokračovat, dokud Česká vláda na náš požadavek nepřistoupí,“ napsali na Facebooku.

Podle Hřiba ale město pro ekologii dělá dost. „Elektrifikujeme dopravu, sázíme stromy, pracujeme na projektech solární elektrárny, bioplynky nebo výroby tepla až pro 30 % Pražanů z čističky odpadních vod na principu tepelného čerpadla. Radikální aktivismus ale těmto snahám jen škodí, protože odvádí pozornost od smysluplných projektů a inovací," vysvětlil.

Řidiči aktivisty napadli pěstmi a kopanci

S protesty začali minulé pondělí na Vítězném náměstí, auta blokovali i na Nuselském mostě nebo před Úřadem vlády a naposledy řidiče naštvali v pátek na magistrále u Národního muzea. Ti při dvou blokádách neuhlídali svoje emoce a demonstranty fyzicky napadli kopanci a pěstmi. Ze silnice protestující vždy odesli policisté a hrozí jim pokuty.

Samozřejmě kdokoliv má možnost využívat zákonný institut veřejného shromáždění, které bude řádně předem ohlášené dle legislativních pravidel. Je však nutné při nich respektovat pokynů Policie České republiky a magistrátu," Hřib.

Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion dnes opět demonstrovali za snížení teploty ve školách a kancelářích. Pokračují tak v sérii dopravních blokád, které probíhaly v minulém i v tomto týdnu. Dnes aktivisté zastavili provoz na magistrále u...

VIDEO: Aktivisté protestovali před Úřadem vlády. Znovu blokovali dopravu vlastními těly

Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion dnes dopoledne znovu demonstrovali za snížení teploty ve školách a kancelářích. Po sérii dopravních blokád, které probíhaly v minulém i v tomto týdnu, dnes protest pořádali přímo před Úřadem vlády.

VIDEO: Pěsti, kopance a tahání za vlasy. Dnešní blokáda aktivistů se změnila v lynč

Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion v úterý ráno opět zablokovali dopravu v Praze. V minulém týdnu zrealizovali hned čtyři blokády, a to postupně na Vítězném náměstí, na Nuselském mostě, v Žitné ulici a v Tomášské ulici u Malostranského...

VIDEO: Aktivisté v Praze opět zablokovali dopravu. Jeden z řidičů kopal do aktivisty na zemi

Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion v pondělí ráno opět zablokovali dopravu v Praze. V minulém týdnu zrealizovali hned čtyři blokády, a to postupně na Vítězném náměstí, na Nuselském mostě, v Žitné ulici a v Tomášské ulici u Malostranského...

Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion Česká republika se dnes před osmou hodinou ráno sešli před budovou Vysoké školy umĕleckoprůmyslové v Praze na náměstí Jana Palacha, aby se dostali na místo pokračování série protestů. Aktivisté chtějí...

VIDEO: Aktivisté blokovali dopravu už třetí den za sebou. Tentokrát na I.P. Pavlova

Aktivisté z iniciativy 3 °C pro Ukrajinu si dnes ráno sedli do křižovatky na I.P. Pavlova ve snaze donutit vládu k omezení spotřeby ruského plynu. Po Vítězném náměstí v pondělí a Nuselském mostu v úterý už je to třetí taková blokáda.

VIDEO: Aktivisté dnes blokovali dopravu na Nuseláku. Další blokádu chystají na zítřek

Aktivisté z organizace 3 °C pro Ukrajinu v úterý opět v rámci demonstrace zastavili dopravu. Tentokrát se posadili před auta na Nuselském mostě a z vozovky je museli stejně jako včera odnést těžkooděnci. Další blokádu plánují na zítřek, místo ale...

VIDEO: Aktivisté zablokovali dopravu na Vítězném náměstí. Hrozí jim vysoká pokuta

Dvě skupiny aktivistů z iniciativy 3 °C pro Ukrajinu dnes ráno zablokovaly přechod na Vítězném náměstí v Dejvicích. Chtějí přimět vládu, aby snížila teplotu ve školách a kancelářích a omezila tak závislost země na plynu z Ruska.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdeněk Hřib,

Štítky praha, demonstrace, doprava, plyn, auta, Zdeněk Hřib, Extinction Rebelion, projekt, Facebook, Vladimir Vladimirovič Putin, Česká pirátská strana, ruská invaze na Ukrajinu, Ukrajina, Vláda ČR, Národní muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Dejte veřejnou dopravu zdarma nebo za dejme tomu pět, deset korun , město se uvolní, vzduch vyčistí . Přijďte demonstrovat za život, mír, právo vyjadřovat své názory, proti nové totalitě vládnoucí mafie válečnických trpaslíků, kudlanek, trubců, převlečených soudruhů soukmenovců, děličů Československa, zhasinačů a rozkradačů,, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů, pasáků, vexláků, překupníků, lhářů, podvodníků, falešných studentů falešných práv a škol prodavačů titulů rydlrakušanovců a jejich krytů. Podepište petici Voda je život', myslete, dívejte se kolem, učte se, ptejte se, zkoumejte, diskutujte.

Pátek, 3. března 2023, 09:44Odpovědět

Fran Frantal

Co to kecáš ty křivej hřibohajzle? To je tvoje krevní skupina, chovají se stejně jako ty. Podle ovoce, poznáte je. Jen v jiném místě a čase.

Pondělí, 11. dubna 2022, 10:43Odpovědět

Marie Lašákoá

Proč blokují řidiče, to oni mají zařídit snížení teploty ve vytápění prostor?

Neděle, 10. dubna 2022, 14:53Odpovědět

Hřibovi došla trpělivost. Vyzval aktivisty, ať přestanou brát Pražany jako rukojmí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.