Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Aktivisté zablokovali dopravu na Vítězném náměstí. Hrozí jim vysoká pokuta

Dvě skupiny aktivistů z iniciativy 3 °C pro Ukrajinu dnes ráno zablokovaly přechod na Vítězném náměstí v Dejvicích. Chtějí přimět vládu, aby snížila teplotu ve školách a kancelářích a omezila tak závislost země na plynu z Ruska.

První skupina provoz zablokovala po osmé hodině ráno

První tři lidé si na přechod vedle zastávky sedli po osmé ráno. Naštvaní řidiči začali troubit a vyzývali je k odchodu. „Zavolejte policii,“ odpověděli jim demonstranti. Neuhnuli ani po výzvách jedné z řidiček, která spěchala do ordinace za pacienty.

Před třemi týdny jsme vyzvali vládu k tomu, aby pomocí nařízení omezila teplotu v komerčním sektoru, na úřadech a školách na zákonem dané teplotní minimum. Je to naprosté minimum, co můžeme a musíme udělat k tomu, abychom přestali Putinovi financovat invazi na Ukrajinu a abychom se postupně zbavili závislosti na autoritářském režimu. V protestech budeme pokračovat, dokud Česká vláda na náš požadavek nepřistoupí,“ napsali aktivisté na Facebooku.

Demonstranty z místa dostali těžkooděnci

Přivolaná městská policie se trojici zkusila ze silnice dostat domluvou, strážníci ale neuspěli a z vozovky je proto museli vynést těžkooděnci, kteří dorazili na místo za malou chvíli. Na stejné místo sice po chvíli přišla další skupina demontrantů, tu však potkal stejný osud.

Na Svatovítské ulici jsme zadrželi šest osob, které blokovaly dopravu. Neuposlechly naše výzvy a všechny proto zůstaly zajištěné na místním oddělení policie. Jsou podezřelé z přestupku proti veřejnému pořádku a hrozí jim pokuta ve výši až deset tisíc korun,“ uvedl pro Pražskou Drbnu policejní mluvčí Jan Daněk.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto 3 °C pro Ukrajinu - 3 °C for Ukraine

Štítky demonstrace, Dejvice, policie, zásah, Ukrajina, Rusko, Vladimir Vladimirovič Putin, ruská invaze na Ukrajinu, Vláda ČR, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

V Sejmu změřili teplotu a tu měli 22-24 stupně pro papaláše. Kolik má pekařka pletařka u nás ?

Pátek, 3. března 2023, 16:51Odpovědět

VIDEO: Aktivisté zablokovali dopravu na Vítězném náměstí. Hrozí jim vysoká pokuta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.