Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Aktivisté v Praze opět zablokovali dopravu. Jeden z řidičů kopal do aktivisty na zemi

Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion v pondělí ráno opět zablokovali dopravu v Praze. V minulém týdnu zrealizovali hned čtyři blokády, a to postupně na Vítězném náměstí, na Nuselském mostě, v Žitné ulici a v Tomášské ulici u Malostranského náměstí. Dnes aktivisté blokují dopravu ve Wilsonově ulici.

Kopance pro aktivisty

Blokáda probíhala ve Wilsonově ulici zhruba od dnešní půl deváté. Krátce po začátku protestu vyběhl jeden z řidičů z auta a uštědřil jednomu z protestujících několik kopanců. Policisté byli na místě asi po deseti minutách.

„Osoby jsou podezřelé z přestupku proti veřejnému pořádku a hrozí jim pokuta ve výši až deset tisíc korun,“ pověděla po protestu pro Pražskou Drbnu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Dopravními blokádami chtějí aktivisté přimět vládu ke snížení teplot

Aktivisté dopravními blokádami chtějí přimět vládu, aby snížila teplotu ve školách a kancelářích a omezila tak závislost země na plynu z Ruska.

„Náš požadavek je velmi realistický a nenáročný na naplnění. Nežádáme zákaz dovozu ruského plynu. Chceme pouze, aby vláda nařídila omezení jeho spotřeby. Takové nařízení by bylo extrémně efektivní: za minimum snahy maximální výkon. Lidé umírají a je naprosto nemorální financovat ruskou invazi na Ukrajinu proto, abychom mohli pracovat v přetopených kancelářích. Topná sezóna typicky končí nejpozději v květnu. Nevidím důvod, abychom nemohli na takto krátkou chvíli omezit vytápění,” napsala mluvčí hnutí Extinction Rebellion Česká republika Veronika Holcnerová na Facebooku.

VIDEO: Aktivisté zablokovali dopravu na Vítězném náměstí. Hrozí jim vysoká pokuta

Dvě skupiny aktivistů z iniciativy 3 °C pro Ukrajinu dnes ráno zablokovaly přechod na Vítězném náměstí v Dejvicích. Chtějí přimět vládu, aby snížila teplotu ve školách a kancelářích a omezila tak závislost země na plynu z Ruska.

VIDEO: Aktivisté dnes blokovali dopravu na Nuseláku. Další blokádu chystají na zítřek

Aktivisté z organizace 3 °C pro Ukrajinu v úterý opět v rámci demonstrace zastavili dopravu. Tentokrát se posadili před auta na Nuselském mostě a z vozovky je museli stejně jako včera odnést těžkooděnci. Další blokádu plánují na zítřek, místo ale...

VIDEO: Aktivisté blokovali dopravu už třetí den za sebou. Tentokrát na I.P. Pavlova

Aktivisté z iniciativy 3 °C pro Ukrajinu si dnes ráno sedli do křižovatky na I.P. Pavlova ve snaze donutit vládu k omezení spotřeby ruského plynu. Po Vítězném náměstí v pondělí a Nuselském mostu v úterý už je to třetí taková blokáda.

Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion Česká republika se dnes před osmou hodinou ráno sešli před budovou Vysoké školy umĕleckoprůmyslové v Praze na náměstí Jana Palacha, aby se dostali na místo pokračování série protestů. Aktivisté chtějí...

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Extinction Rebellion Česká republika

Štítky aktivisté, doprava, blokáda, klima, Praha, Extinction Rebelion, Nuselský most, Malostranské náměstí, vláda, ruská invaze na Ukrajinu, Rusko, Drbna.cz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Brožek Brožek

Realita je taková, že ať už čeští náckové chtějí nebo ne, ruský plyn a ropa se do evropy dovážet přestane. Čím dříve se zbavíme závislosti, tím lépe. Cholerikům, kteří by nejraději, aby se Ukrajinci vzdali, nezbude nic, než odtáhnout do ruska, do své země zaslíbené. tady nám bez nich, bez těch chorých, agresivních zrůd bude dobře.

Sobota, 9. dubna 2022, 15:42Odpovědět

Josef Brožek Brožek

Podle mě bylo horší, když silnice blokovali antivaxerští proruští náckové žluvesťáckého typu. To je teprve verbež.

Sobota, 9. dubna 2022, 15:38Odpovědět

Petr Komínek

Udělal dobře. Místo aby chdili do práce a nebo opruzovali ty, kteří ovlivní to, proti čemu protestují, otravují život obyčejným pracujícím lidem z jejichž daní jsou ti zmetci placení.

Úterý, 5. dubna 2022, 18:10Odpovědět

Milan Judl

A co měl jiného dělat, když na rozumnou domluvu nereagoval. To ho měl snad přejet?

Úterý, 5. dubna 2022, 12:02Odpovědět

Alice Dymáčková

Aktivisti by měli zaplatit výjezd policie

Úterý, 5. dubna 2022, 10:25Odpovědět

Petr Hora

Ty aktivisti jsou fakt vylízaný paka. Ucpou Prahu. Blokují lidi co nemohou takové řešení zajistit. To je jako by si chtěli vydupat recept na léky na úřadu práce. Nemocné mozky! Nejlepší by byl hasičák a trochu je motivovat aby svůj názor prezentovali tam kde to má smysl. Takhle akorát lidi nas.rou a zaměstnají policii co by mohla řešit něco jiného než jejich hloupost!

Úterý, 5. dubna 2022, 10:17Odpovědět

Martin Vašek

Všichni řidiči měli vyběhnout sebrat jim mobily a zkopat do hranata.Než přijedou cajti můžou klidně zmizet.

Úterý, 5. dubna 2022, 00:07Odpovědět

Vladimír Zach

jaj zase odkaz...je to na parlamentních listech

Pondělí, 4. dubna 2022, 12:28Odpovědět

Vladimír Zach

Aha, tak odkazy sem nejdou. je to článke "ČR bez ruského plynu?..." ze 3.4.2022 na . Popis os expertky v oblasti.

Pondělí, 4. dubna 2022, 12:28Odpovědět

Vladimír Zach

Asi neřetli tento článek, co vy na to?

Pondělí, 4. dubna 2022, 12:26Odpovědět

Jan Mikeš

Ať si jedou bránit Ukrajinu na Ukrajinu.. Tvl. až mi stoupnout do cesty tak poznají obsah kasru detailně.. Našprtali se na seznamu. cz a myslí si, že pomůžou všem krom Čechům.. Teď je to takový trend.. Je mi z těch zbytečných loutek na blití.

Pondělí, 4. dubna 2022, 12:22Odpovědět

Josef Mašek

Aktivisté velmi hezky pláčou...ale na cizím hrobě...ať si sednou před barák Fialy nebo Rakušana a ať blokují politiky a né řidiče

Pondělí, 4. dubna 2022, 11:25Odpovědět

Rosta Zamykal

Vystříkat je slzákem ...sráče.

Pondělí, 4. dubna 2022, 11:14Odpovědět

Jiří Pokorný

Bohužel, tyhle protesty dosáhnou leda tak pravého opaku. Agresivita, nechuť, nenávist, jsou vždy výsledkem omezování druhého v jakémkoli systému, z jakéhokoli pohledu. Daleko účinnější a lidmi přijmutelné je posazení "aktivistů" na chodník podél silnic s upozorněními v rukou. Daleko většího, kladného zviditelnění se tito lidé dosáhnou, pokud na sebe budou jakkoli, nenásilně, přitahovat pozornost. NIKDY se nesmí omezovat nezúčastněná osoba, v ničem. Lidé jedou do práce, dodávky zboží jezdí na čas, někteří jedou k lékaři, jiní třeba za nemocnými rodiči, kteří potřebují pomoc atd. Protesty tohoto typu naprosto odmítám a nikdy je nebudu podporovat.
Ze všeho nejvíc mi však vadí, že si tito aktivisté berou jako podporu barvy Ukrajiny. Chcete-li obrátit veřejné mínění k Ukrajině o 180°, tak v tom pokračujte. Krev pak nebude na rukou Putina a plynu, ale na vašich!!!!!

Pondělí, 4. dubna 2022, 10:25Odpovědět

Marcel Syrovec

A uvědomuje si někdo, jaká ekologická katastrofa je dovoz zkapalněného plynu tankery?

Pondělí, 4. dubna 2022, 10:07Odpovědět

Jack Jack

za jedna a pomalinku bych pokracoval j jizde. kokoti

Pondělí, 4. dubna 2022, 10:02Odpovědět

VIDEO: Aktivisté v Praze opět zablokovali dopravu. Jeden z řidičů kopal do aktivisty na zemi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.