Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Řidič vykázal ženu s kočárkem z autobusu. Z videa je virál

Na internetu se šíří video natočené v jednom z pražských autobusů, které zachycuje konflikt mezi matkou s kočárkem a řidičem. Matkou, která video natáčí, je Lucie Chadrabová, pracovnice odboru dopravy na pražském magistrátu, která je v současné době na mateřské dovolené. Video se šíří na sociálních sítích, podle policie nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání, podle Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy by situaci prospěla větší slušnost jak na straně řidiče, tak na straně cestující.

Cestující: „Řidič na nás začal řvát, že dál nepojede a ať si jedna z nás vystoupí“

Nepříjemnou situaci v pondělí 30. ledna zažily dvě maminky s kočárky, které chtěly cestovat autobusem na lince 103 mezi zastávkami Ďáblice a Ládví. „Včera kolem poledne jsme jeli se synem z plaváníčka, do autobusu na lince 103 jsem nastupovala v Ďáblicích. Druhá maminka s kočárkem nastoupila na zastávce U Spojů. Když nastoupila, vylítl na nás řidič a začal na nás křičet, že dva kočárky nepoveze a ať si jedna z nás vystoupí,“ popsala naší redakci situaci autorka videa Lucie Chadrabová.

„Foukal šíleně studenej vítr! V autobuse nikdo nebyl, jen tři kluci a dva pánové. Řidič vyháněl matku s dítětem na mráz,“ pokračovala Chadrabová v emotivní výpovědi. „Já se zastala té maminky, která přistoupila, ale i sebe, protože maminka, která pospíchala od pediatra, nebyla tak výrazná a hlasitá jako já. Když máte nemocný dítě, tak nemáte čas na tuto nepochopitelnou situaci ani na příjezd policie.“

Policie: „Nezjistili jsme žádné protiprávní jednání a z místa jsme odjeli“

Když ani jedna z matek vozidlo neopustila, řidič zavolal policii. „Na místo jsme vyjížděli na základě oznámení, že cestující odmítají opustit autobus. Na místě jsme se zkontaktovali s oznamovatelem, který uvedl, že podle přepravního řádu může v autobusu cestovat pouze jedna osoba s kočárkem,“ uvedla pro redakci Pražské Drbny mluvčí policie Violeta Siřišťová.

„Osobu jsme na místě ztotožnili a poučili, ale nezjistili jsme žádné protiprávní jednání a z místa jsme odjeli,“ doplnila.

Praha je tramvajové město, říká pražská Tramvajačka Karolína z Instagramu

Karolína Hubková je pražská řidička tramvají. Mezi širokou veřejností je na Instagramu známá pod přezdívkou Tramvajačka a tramvaje miluje. Jednu má vytetovanou na stehně, ve střešovickém depu se dokonce vdávala. Proč je Praha město tramvají,...

Je na řidiče, jestli povolí víc kočárků v autobuse

Lucii Chadrabové jde podle jejích slov spíš o princip situace. „Policie asi postupovala v souladu s pravidly, ale nepochopím, proč se nás nezastali. V přepravních předpisech je sice napsáno, že v autobuse může být jen jeden kočárek, ale že výjimku může udělit pracovník přepravce, což byl v našem případě řidič. Takže kdyby nastoupil invalida, tak si musí vystoupit maminka s kočárkem?“ klade si řečnickou otázku matka.

„Přeprava běžně funguje tak, že v naplněných autobusech jedou i tři matky s kočárky. V životě se mi nestalo, a neslyšela jsem to ani od jiné maminky, že by řidič někoho s kočárkem vyhodil. A to se pohybuju běžně v dětském prostředí,“ dodává.

ROPID: „Větší slušnost by prospěla na obou stranách“

K celé situaci se pro naši redakci vyjádřil i mluvčí ROPIDu Filip Drápal. „Po shlédnutí videí se domníváme, že celý konflikt byl zbytečně vyhrocený ze strany řidiče i cestující. Oporu ve svém chování má v přepravních podmínkách ale řidič, protože skutečně je jen na něm, zda povolí ve vozidle přepravu více kočárků najednou. Toto konkrétní vozidlo na to není technicky ani kapacitně uzpůsobeno a v případě náhlého zabrzdění může dojít k nebezpečným situacím. Nicméně povolit více kočárků najednou může, ale nemusí a cestující by toto měli respektovat,“ vysvětlil Filip Drápal, že řidič byl v právu.

„Domníváme se, že větší slušnost by prospěla na obou stranách. Každopádně tento podnět předáváme dopravci ČSAD Střední Čechy k prošetření a k poučení řidiče o možnostech vhodnější a méně konfrontační komunikace s cestujícími,“ dodal mluvčí ROPIDu.

Cestující: „Já nejsem mstivá“

Lucie Chadrabová chtěla především upozornit na situaci na sociálních sítích. „Primárně jsem ráda, že se to chytlo na sociálních sítích a že je důkaz o tom, že se něco takovýho děje, protože já sama bych nevěřila, že se něco takovýho může stát. Bylo by fajn, kdyby si to mezi sebou ty instituce řekly a daly školení řidičům,“ vysvětlila.

Matka zároveň podotkla, že jejím cílem není vymáhat trest pro konkrétního řidiče, se kterým přišla do konfliktu. „Já nejsem mstivá,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lucie Chadrabová

Štítky doprava, kočárek, žena, řidič, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Kadlec

Ano, paní je nejspíše maličko hysterická a prosťoučká. Naprosto zaslouženě ji mají všichni za bučící zvíře. Nejvíc musí kvůli ní však trpět to chudák dítě a spolucestující. Klobouček dolu pro policii, že byli tak klidní i při konverzaci s takovou nánou. Ale víte kdo si zaslouží největší uznání? Pokud existuje, tak pan Chadraba!!! Uvědomte si, že tam někde venku je chlap, který s ní musí žít(pokud už neutekl)! Ten člověk musí být imrvére nalitej, nebo nevím jak to dokáže. Politujme tedy pana Chadrabu a vzdejme mu hold!

Středa, 1. února 2023, 10:39Odpovědět

Milena Spáčilová

Pan Jaroslav Kepka Plně s vámi souhlasím.Některé maminky opravdu nechápu.

Středa, 1. února 2023, 10:29Odpovědět

Jan Pancik

Pokud jasně dopravní podnik upraví své nařízení a jednoznačně určí počet kočárků v autobuse, tak nemůže dojít k této situaci, že může řidič udělit výjimku jenom vede k tomu co jsme viděli. Pokud jeden řidič to povolí a druhý ne, protože si to netroufne z hlediska bezpečnosti, tak už bude bezcita atd.... Jasné pravidla a není co řešit. Za mě dva kočárky není problém.

Středa, 1. února 2023, 10:08Odpovědět

Lubomír Štika

Mám na "dramatickou" situaci stejný názor jako pan Kuřátko, je to tak... :-)

Středa, 1. února 2023, 10:02Odpovědět

Sváťa Kuřátko

Po shlédnutí místních komentářů si dovoluji napsat následující. Někteří by si měli uvědomit, že slovo "může" povolit dopravu druhého kočárku nebo slovo "musí" povolit dopravu druhého kočárku, je zcela jiného významu. Je pouze na řidiči, zda druhý či další kočárek, invalidní vozík, kolo, koloběžku atd. z bezpečnostního hlediska povolí. Dojde-li k mimořádné situaci, jako je například autonehoda, za cestující bez výjimky zodpovídá pouze a jen řidič vozu. Paní Chadrabová by si měla uvědomit, že když je bus prázdný a došlo by k případné autonehodě, nezajištěný kočárek poletí nedej bože uličkou až k řidiči busu. V plně obsazeném voze by se zastavil rozhodně dříve o padající cestující a dítě v něm, by mělo větší šanci na přežití. Jsem přesvědčen o tom, že kdyby došlo na základě dopravní situace, k rychlému sešlápnutí brzdy řidičem vozu nebo k dopravní nehodě, paní Chadrabová si bude v případě jakéhokoliv jejího úrazu nebo dítěte, jako první stěžovat na skutečnost, že řidič povolil v buse 2 kočárky. Zde stojím 100% za řidičem vozu, který tuto situaci vyhodnotil dle podmínek přepravního řádu, jak mu tento přepravní řád umožňuje. Před panem policistou smekám klobouk. Paní Chadrabová (začínající youtuberka :-)) ) - bez komentáře.

Středa, 1. února 2023, 09:13Odpovědět

Jakub Ševčík

Pani Ticha, ja mam dve deti a dokonce jsem jezdival s dvojkocarkem. Takhle kolikrat to bylo za trest, moc lidi, moc kocarku, nebyla kapacita, ale nikdy bych nesel proti ridici a takhle agresivne a hystericky. To tatinkove nejsou, dikybohu!

Středa, 1. února 2023, 07:38Odpovědět

Vojtěch Bartak

video "Pravidla cestování s kočárkem v autobusu." na youtube odkazy bohužel nejdou

Středa, 1. února 2023, 07:18Odpovědět

Vojtěch Bartak

Paní Anna Tichá doporučil bych vám toto video. Když jste takový genius vysvětlete nám prosím jak by jste bezpečně umístila v autobuse dva kočárky tak aby nedošlo v případě nehody k zranění dětí v kočárku? Uvědomujete si že ve chvíli kdy nastupujete s kočárkem do autobusu přebírá za vás a vaše dítě zodpovědnost?
Ten řidič možná nebyl slušný, ale dělal co mu řád a povinnost nakazovala. Dbal bezpečnosti své i toho dítěte když má nezodpovědnou matku.

Středa, 1. února 2023, 07:17Odpovědět

Jakub Ševčík

Tak to je jasna situace. Prepravni rad je dan a ridic ma zodpovednost za cestujici a trva si na ni. Pani mela vystoupit a pockat si na dalsi autobus. Dela se z toho akorat kovbojka.

Středa, 1. února 2023, 06:59Odpovědět

Milan Orkáč

V přepravním řádu. "Řidič nebo jiná pověřená osoba může z důvodu okamžité přepravní situace (vozidlo je plně obsazeno nebo je vyhrazená plošina již obsazená jiným dětským kočárkem nebo vozíkem pro invalidy nebo jízdním kolem) přepravu dětského kočárku odmítnout." Zajímalo by mne, pokud by řidič vzal druhý kočárek a kdyby, nedejbože, došlo k silniční nehodě, přičemž by druhý kočárek nemohl být umístěn v daném určeném prostoru, jak by se z toho řidič vysekával. Hlavně těžko...To by zas bylo stovky připomínek, že neměl brát druhý kočárek a ještě by ho někdo zažaloval.Možná sám dopravní podnik. - to je v

Středa, 1. února 2023, 06:22Odpovědět

Anna Tichá

A vy pánové, co si tu nevidíte do huby - kolikrát jste jeli s kočárkem MDH???? Píšete tu jako primitivové a naprostá ubohá hovada. Doufám, že nemáte děti, protože víc takových dementů - no potěš koště.

Středa, 1. února 2023, 03:26Odpovědět

Anna Tichá

Řidič je docela normální ho..do, které se asi doma pohádalo s manželkou a své mindráky si vylévá na maminách s kočárkem. Kdyby byl autobus nacpaný, tak to ještě jakžtakž pochopím, ale v tomto případě, kdy byl autobus poloprázdný, se zachoval jako zakomplexovaný a zamindrákovaný chudáček - zvlášť, když by oficiálně oba kočárky mohl povolit.

Středa, 1. února 2023, 03:20Odpovědět

James Holy

Vic takových řidičů, kteří dodržují přepravní řád a nenechají se rozhodit výhrůžkami mamynek nějakým končícím náměstkem Scheinherrem . Tahle hysterická paní vytvořila problém a jen doufám,že její plod nebude po ní.

Středa, 1. února 2023, 01:14Odpovědět

Laďka Horáková

řidiči autobusů jsou kreténi v celé republice, samozřejmě i zde jsou vyjímky

Středa, 1. února 2023, 00:12Odpovědět

Jaroslav Kepka

Eliška Havelková - je krásné, že jsou tu fajn a soudné ženy, vedle těchto představitelek nové éry mezinelidských nevztahů. Asi máte krásné a pohodové 3 děti a určitě je skvěle vychováváte nebo jste už vychovala, to je dnes zásluha hodná metálu od svéprávné hlavy státu :-)
Jistě jim nevštěpujete "ideály" v duchu mateřské nepříčetnosti, jako dotyčná Chadrabová, která mi připomíná hlavní aktérku filmu "Zběsilost v srdci". Víc takových Elišek Havelkových :-).

Úterý, 31. ledna 2023, 23:26Odpovědět

Smazaný uživatel

Tak to je fakt hysterka. Obdivuji trpělivost pana policisty,protože já bych takovou neměl. Z jednání té paní bylo vidět,že chce onu situaci takto vyhrotit a být zajímavá... Řidič možná nebyl gentleman,možná u mohl udělit onu výjimku na převoz dvou kočárků,ale neučinil tak, a je to jeho právo... Paní to měla respektovat a jet dalším spojem...A o tom,že dítěti je zima, ani nemluvím,to už pouze nevěděla,kudy kam... Za mě respekt policii ČR, a paní by měla přemýšlet nad tím,že existují jistá pravidla!

Úterý, 31. ledna 2023, 22:51Odpovědět

Eliška Havelková

Jaroslav Kepka - mluvíte mi z duše (a to mám 3 děti).

Úterý, 31. ledna 2023, 22:31Odpovědět

Jaroslav Kepka

Ukončení od pí. Chadrabové slovy "nejsem mstivá" si vyhodnotí každý, kdo viděl obě videa. Bylo by vhodné zjistit duševní stav pí. z Bohnic. Možná opožděná laktační psychóza, ač její dítě by už mělo chodit a sedět na sedadle autobusu a kočárek je tak rázem zavazadlo. Možná to jí mohl poradit řidič, ale to je jeho jediné zaváhání. Naopak obdivuju jeho trpělivost, na mě tam takhle ječet namistrovaná (na co?) bosorka od Chadraby, chytnu ji za chlupy na hlavě nebo v zadku a asi by skončila v Botiči s mordou plnou bláta. Krom toho, že má ku&ko +alibi=dítě, nepředpokládám jinou další kvalifikaci pro diskuzi její rozpolcené osoby s policisty, kteří se snažili v rámci daných možností situaci řešit. Přepravní řád asi nepředělají. Je to stejné, jako bych pronajal byt s podmínkou, že v něm Chadrabová nebude hulit a dělat pařby. Ona by tam hulila a pařila a pak se bude divit, že jí pošlu výpověď a na oplátku na mě povolá vojska Ministerstva vnitra a jednotky OSN, jako v Růžovém panterovi. Pojďme od začátku. Madam s kvalifikací matky a privilegia vlastnit ženské pohlavní orgány (já to mám a kdo má víc?) nechce pochopit přepravní řád a namísto slušného požádání řidiče o shovívavost a lidskost vyhrožuje kreténem Scheinherrem, kterému možná držela. Aktovku.... Co bylo potom a mezitím, to ať si každý přeloží podle svého. Absolutně profesionální řidič, ač, pravda nekompromisní. Plně chápu jeho důvody neudělat v daném případě kompromis nebo ústupek. Výstup s policí. Fraška. Pussyriotka (omlouvám se UA-formaci) s ječením až do trpkého konce a obviňováním PČR z asertivity - tak to pí. Chadraba předvedla o poznání lépe. Skákání do řeči, hysterčí výlev z obav před řidičem, žádost o ochranu ústavní pablbmatky a policejní doprovod(? WTF). Naprostý nerespekt k tomu, že i ona ostatní zdržuje, protože "já mám ospalého parchanta a co jste vy, kdo je víc a kdo potřebuje?!" Kdyby nebyla kosočtverečka, mohl její potomek, ze kterého tímto způsobem výchovy a osobního příkladu vyrobí labilního psychopata, chrápat už 15 min. předtím, než byla ukončena diskuse, účelově a jednostranně krajně vypjatá. Zdálo by se, že se pí.Chadraba nudí a utrácí čas svůj, ostatních i svého potomka, ten, který byl nezadatelně určený k jeho spánku. Vrcholem všeho byla poznámka při odchodu policistů, zaznamenejte sami. "Ještě byste mohli říct mamince nashledanou". Ale to by se maminka nesměla chovat jako sprostá delinka z teplické okrsky. Omluvila se snad Píchadrabka ostatním cestujícím, které zdržela a každý z nich měl jistě také svůj plán a program jako alternativu k tomu, že ho 20 min. zdrží afektovaná arcipulina? Každý měl své povinnosti, jako i ona (v jejím případě uložit plod své čisté sebelásky do postele a dát si 5 panáků), než se zas rozječí jako siréna nad Charkovem. Uvědomuje si ta sebestředná paní, že její přítomnost a existence není pro NIKOHO, včetně jejích nejbližších opravdu žádnou výhrou šťastlivců v loterii, spíš údělem nešťastníků a budoucích generací nešťastných? Popřál bych té maminečce, aby se ve vlastním zájmu srovnala a pustila si sama svůj virál, na kterém se chová jako (eufemisticky řečeno) neinteligentní Cypoemanka. Nebo Emancipka? Normální člověk se zastydí. Ale některým sebereflexe zcela ujela. Výherkyní je ta druhá ukrajinská matka, která vystoupila, své dítě pravděpodobně (narozdíl od naší Lucie Ch., která si tak zakládá na svrchovaném zájmu svého potomka, že udělá vše pro to, aby ho sama co nejdéle trápila) včas uložila do postele, ač se ještě předtím proskákala do řeči policisty a také vyventilovala svou nezlomnou odbornost na téma bezpečnosti dopravy a výňatku z pravidel přepravního řádu DP hl.m.Prahy, a.s. Paní Chadrabo, příště si vezměte taxi a až to tam váš chlapeček pobleje, zavolejte si policejní ochranu na dopravce, že po vás chce poplatek za vyčištění interiéru. Zkuste se srovnat, do normálu to asi nepůjde, to po vás nechci. Ale opusťte úroveň seriálového bizáru. Až příště začnete ječet, stůjte si na svém a neukončujte to stupidním vyčuraným nářkem nad vlastní blbostí a vydíráním z pozice nebohé matky ubohého dítěte. Je to nedůstojné a krajně nechutné.

Úterý, 31. ledna 2023, 22:06Odpovědět

Smazaný uživatel

Řidiči MHD jsou nadlidi s "vysokým IQ" (cca 60), mají socialistické chování. Oni zde nejsou proto, aby sloužili ale proto, aby cestující jim sloužili. Takto si tito primitivové představují. Já jsem invalida a většina těchto nadlidí" má radost z toho, že když dojdu ke vstupním dveřím, tak mi jej zavřou a odjedou. A ještě někteří ukazují prostředníček. Zřejmě tímto gestem se představují. Jak jinak je pak jmenovat. Většina z nich má za vzor estebácké Babišovské chování, a proto jej i volí. Já bych těmto řidičům s jejich vysokém IQ a vzděláním - někteří mají i 9 tří základní školy - přál, aby měli nadřízeného o stejném IQ a ještě k tomu cikána - pardon -Róma. To by měli radost z práce !!!!!

Úterý, 31. ledna 2023, 21:34Odpovědět

Petr Maršál

Řidič je čumák a policajt je dvojnásobnej Čumák.

Úterý, 31. ledna 2023, 21:20Odpovědět

VIDEO: Řidič vykázal ženu s kočárkem z autobusu. Z videa je virál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.