Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Řidič vykázal ženu s kočárkem z autobusu. Z videa je virál

Na internetu se šíří video natočené v jednom z pražských autobusů, které zachycuje konflikt mezi matkou s kočárkem a řidičem. Matkou, která video natáčí, je Lucie Chadrabová, pracovnice odboru dopravy na pražském magistrátu, která je v současné době na mateřské dovolené. Video se šíří na sociálních sítích, podle policie nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání, podle Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy by situaci prospěla větší slušnost jak na straně řidiče, tak na straně cestující.

Cestující: „Řidič na nás začal řvát, že dál nepojede a ať si jedna z nás vystoupí“

Nepříjemnou situaci v pondělí 30. ledna zažily dvě maminky s kočárky, které chtěly cestovat autobusem na lince 103 mezi zastávkami Ďáblice a Ládví. „Včera kolem poledne jsme jeli se synem z plaváníčka, do autobusu na lince 103 jsem nastupovala v Ďáblicích. Druhá maminka s kočárkem nastoupila na zastávce U Spojů. Když nastoupila, vylítl na nás řidič a začal na nás křičet, že dva kočárky nepoveze a ať si jedna z nás vystoupí,“ popsala naší redakci situaci autorka videa Lucie Chadrabová.

„Foukal šíleně studenej vítr! V autobuse nikdo nebyl, jen tři kluci a dva pánové. Řidič vyháněl matku s dítětem na mráz,“ pokračovala Chadrabová v emotivní výpovědi. „Já se zastala té maminky, která přistoupila, ale i sebe, protože maminka, která pospíchala od pediatra, nebyla tak výrazná a hlasitá jako já. Když máte nemocný dítě, tak nemáte čas na tuto nepochopitelnou situaci ani na příjezd policie.“

Policie: „Nezjistili jsme žádné protiprávní jednání a z místa jsme odjeli“

Když ani jedna z matek vozidlo neopustila, řidič zavolal policii. „Na místo jsme vyjížděli na základě oznámení, že cestující odmítají opustit autobus. Na místě jsme se zkontaktovali s oznamovatelem, který uvedl, že podle přepravního řádu může v autobusu cestovat pouze jedna osoba s kočárkem,“ uvedla pro redakci Pražské Drbny mluvčí policie Violeta Siřišťová.

„Osobu jsme na místě ztotožnili a poučili, ale nezjistili jsme žádné protiprávní jednání a z místa jsme odjeli,“ doplnila.

Praha je tramvajové město, říká pražská Tramvajačka Karolína z Instagramu

Karolína Hubková je pražská řidička tramvají. Mezi širokou veřejností je na Instagramu známá pod přezdívkou Tramvajačka a tramvaje miluje. Jednu má vytetovanou na stehně, ve střešovickém depu se dokonce vdávala. Proč je Praha město tramvají,...

Je na řidiče, jestli povolí víc kočárků v autobuse

Lucii Chadrabové jde podle jejích slov spíš o princip situace. „Policie asi postupovala v souladu s pravidly, ale nepochopím, proč se nás nezastali. V přepravních předpisech je sice napsáno, že v autobuse může být jen jeden kočárek, ale že výjimku může udělit pracovník přepravce, což byl v našem případě řidič. Takže kdyby nastoupil invalida, tak si musí vystoupit maminka s kočárkem?“ klade si řečnickou otázku matka.

„Přeprava běžně funguje tak, že v naplněných autobusech jedou i tři matky s kočárky. V životě se mi nestalo, a neslyšela jsem to ani od jiné maminky, že by řidič někoho s kočárkem vyhodil. A to se pohybuju běžně v dětském prostředí,“ dodává.

ROPID: „Větší slušnost by prospěla na obou stranách“

K celé situaci se pro naši redakci vyjádřil i mluvčí ROPIDu Filip Drápal. „Po shlédnutí videí se domníváme, že celý konflikt byl zbytečně vyhrocený ze strany řidiče i cestující. Oporu ve svém chování má v přepravních podmínkách ale řidič, protože skutečně je jen na něm, zda povolí ve vozidle přepravu více kočárků najednou. Toto konkrétní vozidlo na to není technicky ani kapacitně uzpůsobeno a v případě náhlého zabrzdění může dojít k nebezpečným situacím. Nicméně povolit více kočárků najednou může, ale nemusí a cestující by toto měli respektovat,“ vysvětlil Filip Drápal, že řidič byl v právu.

„Domníváme se, že větší slušnost by prospěla na obou stranách. Každopádně tento podnět předáváme dopravci ČSAD Střední Čechy k prošetření a k poučení řidiče o možnostech vhodnější a méně konfrontační komunikace s cestujícími,“ dodal mluvčí ROPIDu.

Cestující: „Já nejsem mstivá“

Lucie Chadrabová chtěla především upozornit na situaci na sociálních sítích. „Primárně jsem ráda, že se to chytlo na sociálních sítích a že je důkaz o tom, že se něco takovýho děje, protože já sama bych nevěřila, že se něco takovýho může stát. Bylo by fajn, kdyby si to mezi sebou ty instituce řekly a daly školení řidičům,“ vysvětlila.

Matka zároveň podotkla, že jejím cílem není vymáhat trest pro konkrétního řidiče, se kterým přišla do konfliktu. „Já nejsem mstivá,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lucie Chadrabová

Štítky doprava, kočárek, žena, řidič, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Otépka

Myslím,že není těžké pochopit,že všecno co se stane v autobuse jde na zodpovědnost řidiče.Když se něco stane tak je všechno na řidiče a veškerá slušnost jde stranou.Paní by byla první kdo by ho žaloval,že nedodržel přepravní řád. Dobře vím o čem mluvím.Kolegovi spadla paní když musel prudce zabrzdit,paní nebyla připoutaná a skončilo to u soudu a měl velké problémy. Vůbec nejde o to,jestli je autobus plný nebo prázdný,zodpovědnost a případný postih jde jenom za řidičem.Toto by si měli cestující uvědomit.

Čtvrtek, 2. února 2023, 18:43Odpovědět

Sváťa Kuřátko

Romano Jirásková, skutečně si myslíte, že tento řidič v pondělí, úterý a ve středu jezdí po Praze busem, ve čtvrtek a v pátek tramvají a o víkend trolejbusem či metrem ???? :-)))) Ono huletí travky nebo konzumace psychotropních houbiček, fakt na celý organismus nedělá dobře :-)

Čtvrtek, 2. února 2023, 16:16Odpovědět

Helča Turková

Překvapuje mě současná společnost... JE ZÁZRAK, ŽE SE KONEČNĚ NĚKDO ZASTANE NĚKOHO JINÉHO a těm, co to odsuzují, chybí asi empatie...zřejmě se jim zatím nic špatného nestalo (nikomu to ani nepřeju). Taky chápu řidiče, ale KDE JE LIDSKOST? TOLERANCE? ZDRAVÝ ROZUM? Pokud rozhodnutí opravdu záleželo na posouzení řidiče ve vztahu k podmínkách dané situace, tak on tyto vlastnosti asi opravdu nemá... a ti, kdo tuto situaci kritizují zřejmě taky ne.... Je mi z dnešní doby smutno...

Čtvrtek, 2. února 2023, 08:54Odpovědět

Luděk Krawczynski

Za mne : řidič dodržel předpis a policajt, ten zase měl přemíru trpělivost. Trošku slušnosti od řidiče, by se taky hodilo. A matka? Jen jsem čekal na větu;" Víte, kdo já jsem?"

Čtvrtek, 2. února 2023, 06:47Odpovědět

Gustav Anděl

Lucie Chadrabová = namistrovaná pipina

Středa, 1. února 2023, 19:57Odpovědět

Matthew Matula

Musí a může ti kdo tady kritizují řidiče rozumíte česky význam těchto dvou slov ? Ta bláznivá flustrovaná paní s dítětem je asi zvyklá ,že ji všichni jsou povinni ustoupit a mele s prominutím "sračky" že dítěti bude zima... neumí ho obléct do zimy ? Zima je vždy je tomu kdo se nevhodně oblekl ... Na procházku s dítětem se nechodí tak, aby dítěti byla zima ! Nebo neumí obléct dítě adekvátně k počasí ? Řidič si jen chrání sám sebe pro případ nehody a zdraví cestujících především dítěte v nezajištěném kočárku. Pokud někdo povolí 2-3 kočárky je to jeho nesmyslná benevolence ,která skočí když se nedejbože stane nehoda...to by pak právníci zraněných poukazovali na přepravní řád..a benevoletní řidič/ka pak podle toho vyfasuje trest za svoji "ochotu"

Středa, 1. února 2023, 18:49Odpovědět

Skyblue Skyblue

VIDEO je re-uploadnuté na YT pod názvem "Rozrušená hysterka s kočárkem VS dopravní řád, řidič a PČR"

Středa, 1. února 2023, 17:46Odpovědět

Dana Dobrá

Byla to hysterka, řidič jednal správně.

Středa, 1. února 2023, 15:18Odpovědět

Robert Plachý

Vsadím svůj řidičák, že paní by byla první, kdo by to řešil, kdyby nedejbože autobus prudce zabrzdil a mimčo by začalo brečet. Sorry, ale tomu řidiči se už něco takového klidně mohlo stát a je jasné, že podruhé se bude snažit prostě tu ,,chybu,, neudělat. Ty pravidla tam asi nejsou napsaná kvůli buzeraci matek s kočárky, ale zřejmě mají nějaký svůj důvod. Každopádně klobouk dolů před panem policistou - byl opravdu klidný.

Středa, 1. února 2023, 13:56Odpovědět

Jan Czech

byval jsem ridicem autobusu a tohle bych v zivote neudelal. pokud se tam bezpecne vejde 5 kocarku, tak bych je klidne vzal. prijde mi, ze tady pan ridic zrovna nemel dobry den a potreboval si na nekom vybit svoji naladu. stalo se mi, ze jsem v autobusu mel 3 kocarky a dalsi chtel pristoupit. vysel jsem z kabiny a mamince jsem to rekl. sama uznala za vhodne pockat na dalsi spoj.

Středa, 1. února 2023, 13:02Odpovědět

Věra Becková

Nevím co ten kretén řešil ? U nás v Teplicích vezmou řidiči i 3 kočárky a navíc bylo vidět ,že autobus byl ještě skoro prázdný . Tento řidič neumí absolutně jednat s lidmi !!!

Středa, 1. února 2023, 12:53Odpovědět

Kasandra Smith

Možná měli prověřit toho řidiče zda není pod vlivem. To je poprvé co vidím řidiče vyhazovat kočárek z prázdného autobusu. Dva cestující a dva kočárky + matky, a řidič má problém, tak to je bizarní a určitě bych prověřila toho řidiče a neházela špínu na to že je matka dítěte histerka. Histerky jsme všechny, když jde o naše děti.

Středa, 1. února 2023, 12:47Odpovědět

Kasandra Smith

Tak to je tedy otřes, vyhazovat kočárek a vymlouvat se že místo je jen pro jeden kočárek. Řidič evidentně nejen že je asociálni ale zřejmě neumí ani moc dobře řídit, když mu dělá problém vézt jeden malý kočár navíc. Ti co ho tu obhajují asi taky trpí nějakou poruchou antisympatií ke kočárků. Moc držet při sobě jako národ neumíme ale předhánět se ve světě,
jako zachránci cizích, to by Čechům šlo. Kam se poděla ta vaše potřeba pomáhat. Taky mi občas maminky lezou na nervy, po ulici všude jezdí jako by chodník byl jen pro ně. Ale co už, když se vešli do autobusu, který byl poloprazdný, nechápu jednání řidiče a ty dva otroubkové, taky bezohlednost.

Středa, 1. února 2023, 12:27Odpovědět

Barbora Kinská

Máte tam chybu, pane redaktore.:-( "Je na řidiče..."

Středa, 1. února 2023, 12:24Odpovědět

Marie Lašákoá

Stálo by za to rozlišovat, jestli se jedná o tzv. golfové hole, které moc mista nezaberou nebo hluboký a rozměrný kočár.

Středa, 1. února 2023, 12:13Odpovědět

Marie Lašákoá

Tady u nás jezdí ukrajinské řidičky autobusu a ty jsou neobyčejně trpělivé a vstřícné.

Středa, 1. února 2023, 12:10Odpovědět

Pav Pav

Nevím co furt nechápe ještě to čte nahlas. Ta moc inteligence asi nepobrala- hysterka:))

Středa, 1. února 2023, 11:57Odpovědět

Martin Šťasna

Tohle si myslím že, řidič trochu přehnal. Podle toho šlo o dva kočárky malé. Nešlo o dva kočárky -hluboké. Pokud by šlo o hluboké tak by se to ještě možná dalo pochopit ale, v tomhle případě si myslím že, šlo se nějak dohodnou. Z mého pohledu to řidíč trochu přehnal a ani se nesažil najít nějakou dohodu. Kdyby se to stalo jeho paní tak si myslím že, by se muto taky nelíbylo když, by musel vystoupit!!! A z videa bylo i jasné že, policie byla spíš na straně řidiče, než aby, se to snažila nějak lidsky vyřešit!! A i dopravce by měl myslet že, může, k takové situaci dojít!! A podle vide bych řekl, že to byl řidič - frajer a myslel si že, je pánem!! Ano, chápu že, řidič zodpovídá za, cestujicí, nese riziko kdyby se něco přihodilo!! Ale, vzhledm že, je řidič tak by měl umět jednat s cetujicími odtoho dělají i psychotesty!!!

Středa, 1. února 2023, 11:48Odpovědět

Monika Rysová

Stálo by za zvážení, zda neupravit jízdní řád. Natvrdo stanovit, že ve voze smí jet pouze jeden kočárek, či jeden vozíčkář - bez výjimky, a všichni by věděli, jak k tomu mají přistupovat. Pokud paní jezdí tuto trasu častěji, a běžně jede víc kočárků, pak chápu frustraci maminky, i když s ní samozřejmě nesouhlasím...

Středa, 1. února 2023, 11:46Odpovědět

Romana Jirásková

Tak musím říct, že jsem byla přímo svědkem, kdy tento řidič za velice krátký úsek 2x řval na různé maminky s kočárky a pokaždé mu to stálo za to, aby zastavil tramvaj, vylezl ze svého místa řidiče, došel k místu, kde stály třeba 2 maminky v jednom vagónu, protože se jich holt někdy sejde i víc a potřebujou někam jet...... na jednu zvyšoval hlas a na konci už i křičel. Bylo to o tom, že na ní prý ze své kabiny mával, aby jí naznačil, aby si nastoupila na jiné místo, ale ona ho (dle jeho názoru) ignorovala (předpokládám, že paní ani netušila, že gestikuluje na ní...) a on, když úplně v tichosti a slušně, nic netušíc, nastoupila a stály tam pak tedy 2 kočárky a 2 maminky s dětmi, tam vlítl a hnusně jí vynadal, .... (nepochopila jsem s čím měl problém... a v duchu jsem byla ráda, že už jsou moje děti velké a nemusím tedy řešit, zda mohu, nebo nemohu, podle nálady řidiče, nastoupit s kočárem do tramvaje... nevím, co by dělal, kdyby se tam sešli třeba 2 vozíčkáři, nedej bože by ještě potřeboval nastoupit někdo s kočárkem apod...) Následně po 2 dalších zastávákách, už vřískal na další maminku, která stála venku, ať tam neleze. Stála na zastávce, chtěla nastoupit, vůbec netušila o co jde, rovnou na ní hulákal a přikázal jí do kterých dveří má jít. Choval se jako nenávistný sprosťák. To, že ho někdo natočil a sám, už se přitom nechoval mile, může být důsledek jeho spanilé jízdy....

Středa, 1. února 2023, 11:27Odpovědět

VIDEO: Řidič vykázal ženu s kočárkem z autobusu. Z videa je virál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.