Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Řidič autem blokoval tramvaj. Lidé mu vůz vlastníma rukama posunuli

Že řidiči čas od času zaparkují auto na tramvajových kolejích a na kratší nebo delší dobu zablokují tramvajový provoz, to není v Praze nic neobvyklého. Zajímavě se však zachovala skupina osob, která zaparkované auto z kolejí odstranila vlastníma rukama. Celou situaci natočila na mobil jedna z přihlížejících.

Událost se stala ve čtvrtek 16. prosince kolem čtvrté hodiny odpolední mezi zastávkami Kamenická a Letenské náměstí v ulici Milady Horákové, která lemuje Letenskou pláň. Podle svědků není parkování řidičů na tramvajových kolejích nevšední záležitostí. Netradiční na celé událostí je právě fakt, že auto z kolejí odstranili lidé vlastníma rukama.

Podobné případy, kdy motorové vozidlo brání v jízdě tramvaji kvůli špatnému parkování, řeší dispečink dopravního podiku často. „Ve většině případů se však podaří provoz uvolnit dříve. Jednak proto, že se dostaví sám řidič vozidla anebo se dispečerům podaří zkontaktovat firmu uvedenou na vozidle,“ pověděla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Škoda dopravního podniku se v podobných situacích skládá z výjezdu a práce pohotovostního vozidla a případně i nákladů na zavedení náhradní autobusové dopravy nebo úhradu za práci autojeřábu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eliška Krapková

Štítky auto, tramvaj, doprava, posunutí, lidé, Praha, parkování, Milada Horáková, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič autem blokoval tramvaj. Lidé mu vůz vlastníma rukama posunuli  |  Praha 7  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.