Bistro U Veselé kozy, které ještě začátkem týdne stálo na hranici Smíchova a Zlíchova, bylo zbouráno. Ikonický podnik, který spadal do čtvrté cenové skupiny a zároveň si držel jedinečnou atmosféru, ustoupil developerskému projektu Lihovar. Na místě jedinečného bistra vzniknou byty a komerční prostory. Jednatel dnes už zaniklého bistra otevřel novou provozovnu ve Velké Chuchli.
Bistro U Veselé kozy u zastávky Lihovar v Nádražní ulici patřilo mezi místa, která měla zcela jedinečnou atmosféru. Tu tvořili nejen hosté, ale především personál, který bistro cíleně provozoval jako „klasickou čtyřku“. Šlo o místo, kde se střetávali lidé z různých sociálních i profesních vrstev, nebylo výjimkou, že se u jednoho stolu setkali dělníci s režiséry nebo herci. Jedním z herců, kteří na Veselou kozu na Lihovaru budou s láskou vzpomínat, je Milan Šteindler.
„Mám na Kozu hezké vzpomínky, bylo to moc milé místo, kterého je mi opravdu ze srdce líto. Setkávali se tam lidé, pořádaly se tam koncerty a je velká škoda, že ustupuje modernímu developerskému projektu,“ řekl pro Pražskou Drbnu Milan Šteindler.
Pondělí, 20. ledna 2020, 15:50
Bistro U Veselé kozy u zastávky Lihovar na Smíchově patří mezi místa, která mají zcela jedinečnou atmosféru. Tu tvoří nejen hosté, ale především personál, který bistro cíleně provozuje jako „klasickou čtyřku“. Bistro U Veselé kozy je místem, které...
Milan Šteindler podotkl, že by bylo dobré, kdyby developeři s podobnými místy s unikátní atmosférou počítali a zahrnovali je do svých plánů. „Možná by developeři měli vzít tato místa v úvahu, třeba je architektonicky zastřešit a klidně tam takové místo ponechat. Ono to vlastně nebylo velké území, takže by v tom daném developerském projektu mohla Koza přetrvat jako určitý zajímavý kulturně společenský prvek,“ rozvinul myšlenku Šteindler.
Kromě setkávání se s kamarády nebo koncertů pro postiženou holčičku Kačenku, které pořádal Ivan Kodeš, zavzpomínal Milan Šteindler také na natáčení seriálu Krmelec. „Ta hospoda, kde se seriál odehrával, byla právě hospůdka U Veselé kozy. Natáčení bylo hodně legrační, protože si pamatuju, že nám tam ráno bušili různí lidé, kteří si chtěli dát pivo nebo skleničku. My jsme je museli odmítat a bylo jim úplně jedno, že diskutují s někým, kdo je v kostýmu králíka, medvěda nebo muflona.“
Na místě, kde stálo bistro U Veselé kozy, vzniknou byty a komerční prostory jako součást multioborového projektu s názvem Lihovar. „V přízemí respektive v parterovém území vzinkou komerční plochy, půjde o retaily směřované do gastronomie nebo služeb pro obyvatele,“ popsal pro Pražskou Drbnu další osud místa Michal Netolický z developerské skupiny Trigema, která má na starost projekt Lihovar.
Součástí projektu Lihovar je rekonstrukce památkově chráněné varny. „Varna je jeden z mála objektů, které zůstanou v podobě, jakou mají teď. Tam bude galerie s kavárnou. Součástí projektu je také památkově chráněný komín naproti varny,“ uvedl Michal Netolický.
Součástí projektu Lihovar je přes 500 bytů a přes 4500 metrů čtverečných komerčních ploch. „Teoreticky počítáme s výstavbou někdy ve čtyřech až pěti letech, což znamená, že hotovo by mohlo být někdy v roce 2025,“ uzavřel za developerskou skupinu Trigema Michal Netolický.
Pátek, 5. března 2021, 19:00
V úseku mezi zlíchovským a podolským nábřežím by měl v budoucnu překlenout Vltavu Dvorecký most a spojit tak Prahu 4 a Prahu 5. Nový most má také zlepšit propojení města, a to především pro MHD, chodce a cyklisty. Autoři vítězného návrhu jsou...
Poslední koncert v bistru, ze kterého dnes stojí už pouze část zdi, proběhl 24. července. Jednatel Daniel Suk už stihl otevřít novou provozovnu na rohu ulic Radotínská a Dostihová ve Velké Chuchli. „Přestěhovali jsme se do bývalé hospody Start ve Velké Chuchli, už máme otevřeno,“ řekl Pražské Drbně Daniel Suk. „Je to zděný dům s místností o něco větší než v původní Veselé koze a k tomu malá zahrádka,“ dodal.
Ve velkých koncertech se podle Suka v nové provozovně pokračovat nebude. „Koncerty budou možná unplugged. Jinak bude vše podobné tomu, na co byli návštěvníci Veselé kozy zvyklí, bude to pivnice s tvrdým alkoholem a v sortimentu s největší pravděpodobností nebude chybět nakládaný hermelín ani utopenec.“
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
Překlep ...vzinkou... mi ani moc nevadí, i když autor by si měl po sobě článek přečíst. Ale novořeč developera je vskutku otřesná.
...V přízemí respektive v parterovém území vzinkou komerční plochy, půjde o retaily směřované do gastronomie nebo služeb pro obyvatele...