Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Děláme to jako klasickou "čtyřku", říká jednatel bistra U Veselé kozy Daniel Suk

Bistro U Veselé kozy u zastávky Lihovar na Smíchově patří mezi místa, která mají zcela jedinečnou atmosféru. Tu tvoří nejen hosté, ale především personál, který bistro cíleně provozuje jako „klasickou čtyřku“. Bistro U Veselé kozy je místem, které kromě pracovníků různých služeb pravidelně navštěvují i herci a režiséři. Právě díky tomuto mixu návštěvníků si „Koza“ zahrála v komediálním seriálu Krmelec. S velkou pravděpodobností však oblíbené bistro čeká neblahý konec.

„Děláme to jako klasickou čtyřku“

Jednatel Daniel Suk představuje bistro U Veselé kozy jako podnik, který spadá do čtvrté cenové skupiny a zároveň má jedinečnou atmosféru. V nabídce je cenově velmi přijatelné pivo, tvrdý alkohol a k zakousnutí klasika ve formě nakládaného hermelínu nebo klobásy. „Když to měli bývalí majitelé, tak to byla taková čtrnáctka cenová, chodili tam v podstatě zlodějíčkové a my jsme to trošku napravili. Chodí k nám samozřejmě pracovníci z různých služeb, ale začali se u nás scházet i herci a režiséři. Je to takový příjemný velký mix,“ popisuje na úvod jednatel bistra.

„Nejpopulárnější bylo naše bistro před třemi lety, kdy jsme dělali v sezóně nejvíc koncertů. Návštěvnost je samozřejmě vyšší v létě než v zimě. Když je sezóna, máme otevřenou zahrádku a děláme koncerty. Potom popularitu umocnil seriál Krmelec,“ popisuje Daniel Suk, podle kterého tkví kouzlo Veselé kozy v lokalitě, ve které se nachází. „Ale je to i o tom, že to děláme jako takovou klasickou čtyřku,“ doplňuje.

Seriál Krmelec byl psaný bistru "na tělo"

Seriál Krmelec U Muflona, který odvysílala internetová televize Stream na přelomu let 2017 a 2018, vznikal právě v prostorách bistra v Nádražní ulici. Jak se z bistra U Veselé kozy stal Krmelec popisuje režisér Milan Šteindler. Bistro U Veselé kozy vybral vlastně scénárista Robert Geisler, protože psal Krmelec Koze na tělo. Schválil mu to ale producent Milan Kuchynka z produkce Negativ. Budiž mu za to vysloven dík! Robertovi totiž byli inspirací pro jednotlivé postavy zvířat právě štamgasti a návštěvníci této ušlechtilé provozovny. Seděli jsme spolu na zahrádce a Robert mi ukazoval: “Vidíš, támhle to je zajíc, a támhle medvěd”. Já jsem jen řekl: “To sedí!”

O seriálu Krmelec: Nálevna uprostřed lesa, která je neobyčejná. Schází se v ní totiž zvířata. A řeší stejné problémy jako my. I když ty jejich jsou specifické. Zvířata jsou totiž jako lidi... nebo naopak? Na seriál se můžete podívat zde.

Režisér Krmelce Milan Šteindler popisuje jednu z humorných situací, která se stala během desetidenního natáčení. „Štamgasty jsme potkávali už i od deseti ráno, kdy se vybraní jedinci dožadovali svého obvyklého dopoledního osvěžení, aby zahnali žízeň po předešlém večeru. Vyjednávali, že by chtěli pivo a asi ne všichni nás úplně vnímali. Vůbec se totiž nedivili, že o pivo žádají zajíce, medvěda nebo muflona. Prostě v tomhle kraji žijí lidé a zvířata v přirozené symbióze. A tak to má být,“ zdůrazňuje Milan Šteindler.

Bistro by mělo v budoucnu ustoupit velkému developerskému projektu

A jaká je budoucnost Kozy? Majitelem pozemku bistra U Veselé kozy je akciová společnost Zlatý lihovar, která se aktuálně snaží dohodnout s developerem. Na místě bývalého lihovaru by měly vzniknout tři domovní bloky, které nabídnou téměř 500 bytů s podzemními garážemi. „Dohoda s největší pravděpodobností ještě neproběhla. Dávali nám rok, takže máme v podstatě přislíbenou ještě jednu sezónu, ale uvidí se,“ vysvětluje Daniel Suk.

Milan Šteindler vidí budoucnost Kozy s nadsázkou jinak. „Bývám tam sám návštěvníkem i nadále. Je škoda, že v budoucnosti bude muset Koza asi ustoupit velkému developerskému projektu, který má tuto oblast zmodernizovat. Myslím ale, že takováto místa by si Praha měla uchovat, abychom v budoucnosti nežili jen ve skle a betonu, ale abychom si zachovali přirozeně vzniklé a userfriendly krmelce. S Robertem jsme uvažovali, že by bylo prozíravé, kdyby developer obestavěl Veselou kozu tou modernou a ponechal ji klidně třeba uprostřed obchodního centra i se štamgasty. Sloužilo by to jako skanzen a připomínka dobrých lidských vztahů,“ sní režisér.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Šeda, televizeseznam.cz

Štítky bistro, U Veselé kozy, seriál, krmelec, Milan Šteindler, Daniel Suk, Praha, koza, režisér, Robert Geisler, pivo, Smíchov, herec, Zlatý lihovar, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děláme to jako klasickou "čtyřku", říká jednatel bistra U Veselé kozy Daniel Suk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.