Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Co dělat o víkendu? Odreagujte se na masopustních akcích a náplavce či si zabruslete na končícím kluzišti

Čtvrtý únorový víkend je za dveřmi. Nevíte, co podniknout se svými drahými polovičkami či dětmi a kamarády? Jak nejlépe využít dva volné dny, které pomalu všichni pracovníci nedočkavě vyhlížejí a při čem se nejlépe odreagovat během momentálně nelehké situace v Evropě? Přečtěte si tipy Pražské Drbny a inspirujte se.

Víkend plný jídla, pití a masek

Blížící se víkend bude plný gastro akcí. V Praze se konají mnohé farmářské trhy s masopustní tématikou i samotné masopustní hody, kam většina lidí dorazí v děsivých, krásných či vtipných maskách. Farmářské trhy, kde nebudou chybět zabijačkové hody, se tento víkend konají například na náměstí Jiřího z Poděbrad a speciální zahajovací program se zabijačkou mají v plánu i organizátoři Trhů na Kulaťáku. O masopustních akcích si zájemci mohou více přečíst zde.

V sobotu 26. února od desáté hodiny dopolední proběhnou na Smíchovské náplavce vepřové hody. Na vepřových hodech pod otevřenou oblohou budou mít návštěvníci možnost ochutnat nejrůznější druhy jitrnic, jelit, prejtů, tlačenek či ovarů. V nabídce budou též uzené klobásy, špeky, šunky, vepřové koleno, trhaná vepřová pečeně, bůček, žebírka či rozmanité zahraniční speciality. Vstupné je zdarma.

Akci, kde nebude chybět dobré jídlo, pořádá tuto neděli od jedenácté hodiny dopolední kino Přítomnost Boutique Cinema. Událost s názvem „Film & Breakfast“ nabídne brunch skládaný z masového či vegetariánského setu. Masový set bude obsahovat sandwich plněný italským salámem, chedarem, napěchovaný rajčaty, okurkou a salátem, k tomu budou přichystány palačinky s tvarohem, nutelou a banánem, domácí pribináček s jahodami, sypaný kakaem a zdobený mátou a sklenka džusu, bezedná drip káva a voda. Ve vegetariánském setu se mohou účastníci akce těšit na sandwich s uzeným tofu, chedarem, napěchovaný rajčaty, okurkou a salátem a též na palačinky s tvarohem, nutelou a banánem, domácí pribináček s jahodami, sypaný kakaem a zdobený mátou a sklenka džusu, bezedná drip káva a voda. Na akci však bude hlavním bodem programu promítání filmu Belfast, který patří mezi žhavé kandidáty na Oscary. Vstupné vyjde na 500 korun.

Trhy na Kulaťáku jsou zpět. Užijte si 43 sobot plných dobrého jídla, pití a super atmosféry. Akci zahájí zabijačkou

V sobotu 26. února budou zahájeny letošní Trhy na Kulaťáku, které si oblíbili nejen obyvatelé Prahy 6. Milovníci dobrého jídla, pití, zajímavých věcí a jedinečné atmosféry si na své přijdou v rámci 43 sobot. Pokud vše půjde podle plánu, oblíbená...

Akce pro děti i rodiče

Rodiče s děti se mohou tento víkend vyrazit podívat na legendární asijský animovaný film Můj soused Totoro do kina Ponrepo. Vstupné na promítání tohoto dobrodružného fantasy animáku z roku 1988 vyjde zájemce na 120 korun.

V neděli 27. února mohou rodiče děti doprovodit do Villy Pellé, kde se zvídavé šikulky mohou zapojit do projektu s názvem Nedělní škola umění hrou a dozvědět se zajímavé informace o velikánech umění. Tuto neděli je připravena akce s názvem "Klaudie Hlavatá: Tvůrce mozaiky u svaté Sofie". Jednorázový vstup při volné kapacitě kroužku vyjde na 150 korun, celý kurz na 1350 korun.

Praha bude hostit svátek hokeje. Chystají se zápasy pod širým nebem

Jaromír Jágr už loni v červenci na tiskové konferenci potvrdil, že chystá hokejové zápasy pod širým nebem. Mělo se hrát loni v prosinci pod sjezdovkou ve Špindlerově Mlýně. Akce byla nejprve dvakrát odložena a po změně termínu se hokejový svátek...

Odreagování hudbou

Lidé, kteří by se tento víkend rádi odreagovali pomocí hudby, mohou v sobotu večer vyrazit do holešovického klubu Cross na akci s názvem Sklizeň Harvest 2021, tedy křest alba Sklizeň/Harvest 2021, na kterém se objevili mnozí hudebníci. Na akci vystoupí umělci jako Cocoman, MessenJah, Mono3x, Selector Boldrik a další.

Milovníci hudby, kteří si písně raději pouští v pohodlí domova, si mohou zakoupit vinyly na akci s názvem Vintage vinyl bazar Grébovka, kde nebudou chybět gramofonové desky všech žánrů a stylů z celého světa. Událost započne v kavárně Pavilon Grébovka od jedenácté hodiny dopolední a skončí kolem třetí hodiny odpolední.

Procházka po Praze a rozlučka s bruslením

V sobotu od druhé hodiny odpolední začne u zastávky Vinohradská vodárna vycházka po Vinohradech za doprovodu průvodce Martina Bělohradského. Účastníci akce se podívají na domy a do ulic, kde bydleli známé osobnosti jako Ladislav Šaloun či Jan Kotěra. Procházka potrvá zhruba hodinu a půl a vyjde na 110 až 250 korun. Akce není vhodná pro kočárky a vozíčkáře. Děti do šesti let mají vstup zdarma.

Kluziště Čapadlo se tento víkend rozloučí s nynější zimní sezónou. Poslední bruslení odstartuje v sobotu v deset hodin dopoledne a v neděli skončí v devět hodin večer. Účastníci této speciální rozlučky budou mít možnost zakoupit si nápoje za zvýhodněnou cenu a je tak více než možné, že si užijí pěknou porci zábavy s krásným výhledem na Hrad. Zájemci, kteří nemají vlastní brusle, nemusí zoufat, na místě je totiž vybavení k zapůjčení.

Akce plné jídla, masek, pití a legrace. Kde v Praze pořádně oslavit oblíbený Masopust? Inspirujte se!

V Praze se během února uskuteční mnohé masopustní akce. Kde oslavit Masopust neboli slavnostní období mezi Vánocemi a postní dobou? Jaké městské části si připravily program plný zábavy, jídla a pití? Podívejte se na výběr zajímavých akcí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČSFD - Focus Features / Rob Youngson, Facebook Trhy na Jiřáku, ČSFD - Studio Ghibli, Facebook Cocomana, Kluziště Čapadlo, Pražské náplavky

Štítky víkend, volný čas, koncert, bruslení, jídlo, hudba, workshop, děti, Praha, náplavka, Evropa, Drbna.cz, Jan Kotěra, Ladislav Šaloun, maska, farmářský trh, náměstí Jiřího z Poděbrad, Ceny Oscar, Můj soused Totoro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co dělat o víkendu? Odreagujte se na masopustních akcích a náplavce či si zabruslete na končícím kluzišti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.