Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha bude hostit svátek hokeje. Chystají se zápasy pod širým nebem

Jaromír Jágr už loni v červenci na tiskové konferenci potvrdil, že chystá hokejové zápasy pod širým nebem. Mělo se hrát loni v prosinci pod sjezdovkou ve Špindlerově Mlýně. Akce byla nejprve dvakrát odložena a po změně termínu se hokejový svátek nakonec dočkal také změny místa konání, a to poměrně razantní. Ze Špindlu se akce stěhuje do hlavního města.

Winter Hockey Games se přesouvá ze Špindlu do Prahy

Winter Hockey Games by se měly podle organizátorů uspořádat v prosinci v Praze. „Vzhledem k tomu, že příští sezonu má lyžařský areál ve Špindlerově Mlýně již naplánované jiné akce, se Winter Hockey Games přesouvá na prosinec 2022 do hlavního města Prahy. Tento přesun nám umožní rozšířit prostory, služby a nabídnout tak další zajímavé aktivity," uvedli organizátoři.

Struktura programu bude podle organizátorů velmi podobná harmonogramu z roku 2021. Pod sjezdovkou ve Svatém Petru proti sobě mělo hrát Kladno s Pardubicemi a Sparta s Hradcem Králové. Na stejném místě se měl hrát také prvoligový zápas Vrchlabí proti Vsetínu a duely parahokejistů Česka a Slovenska, česko-slovenských legend a ženské reprezentace s výběrem univerzitní ligy.

Spartu čeká Winter Classic pod sjezdovkou ve Špindlu. Podívejte se na ceny lístků

Ke konci letošního roku proběhne ve Špindlerově Mlýně jedinečná hokejová akce. Poprvé v historii České republiky proběhne hokejové utkání v horském prostředí přímo pod sjezdovkou. Kromě jednoho extraligového zápasu a jednoho prvoligového proběhne...

Místa a přesný termín jsou teprve v jednání

Konkrétní místo a termín akce zatím známý není. „Máme předjednané varianty konkrétních termínů, stejně tak i několik míst, kde bychom mohli náš areál postavit, ale vzhledem k plánovaným extraligovým utkáním je nyní nutné počkat na jednání s hokejovým svazem ohledně kalendáře zápasů další sezony," uvedli organizátoři.

Jelikož tváří Winter Hockey Games je legendární útočník Jaromír Jágr, dá se očekávat, že jeho Kladno bude jedním z týmů, který se v metropoli představí. Pravděpodobná je také účast pražské Sparty, jejíž vedení účast v původním termínu Winter Hockey Games kvitovalo. „V Drážďanech to pro nás byl zážitek včetně fanoušků, pro které jsme vypravili vlak. Nerozmýšleli jsme se a na akci jsme kývli," uvedla generální ředitelka HC Sparta Praha Barbora Snopková Haberová.

Loni měli organizátoři mimořádné akce ve Špindlerově Mlýně již téměř celý areál s kapacitou 7500 diváků připravený. Podle vládních opatření souvisejících s koronavirem by však na zápasy mohlo tehdy přijít maximálně tisíc fanoušků.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, pod širým nebem, HC Sparta Praha, Špindlerův Mlýn, Jaromír Jágr, svátek, Rytíři Kladno, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, HC Stadion Vrchlabí, VHK Vsetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha bude hostit svátek hokeje. Chystají se zápasy pod širým nebem  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.