Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ANKETA: Která městská část má letos ten nejkrásnější vánoční strom?

V adventním čase jsme našim čtenářům přinášeli informace o tom, jak vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech. Která městská část Prahy má letos podle vás ten nejkrásnější vánoční strom? Obhájí Osmička své loňské prvenství, nebo u čtenářů letos zaboduje jiný strom? Hlasujte v anketě pod článkem a dejte vědět do komentářů, která městská část má ten nejhezčí vánoční stromeček.


Na loňské výsledky ankety o nejkrásnější vánoční strom se můžete podívat zde.


Praha 1: Strom před radnicí ve Vodičkově ulici

Ten největší a nejkrásnější strom na území Prahy 1 je bez debat smrk ztepilý na Staroměstském náměstí. Bylo by však nespravedlivé, kdyby právě tento krasavec soutěžil v konkurenci menších stromů jednotlivých městských částí, a tak jsme v redakci vybrali jako zástupce Jedničky jehličnan před radnicí ve Vodičkově ulici.

Praha 2: Umělý strom na Míráku

Hlavním stromem Prahy 2 je už tradičně strom umělý. Stojí na náměstí Míru přímo před kostelem svaté Ludmily a svítí od 5. prosince. Na náměstí Míru letos bohužel chybí stánky trhovců, lidé však na místě mohou obdivovat betlém.

Praha 3: Vysoká jedle z Podkrkonoší na Jiřáku

Nádherně ozdobená jedle z lesní školky v Podkrkonoší reprezentuje Prahu 3. Přes sedm metrů vysoký jehličnan se letos obzvlášť povedl a zájemci ho najdou na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Praha 4: Tradiční strom před radnicí

V pondělí 29. listopadu Čtyřka rozsvítila vánoční strom před úřadem městské části v ulici Antala Staška. Kvůli nouzovému stavu šlo o komorní akci, které se zúčastnila pouze starostka a několik členů rady Prahy 4.

Praha 5: Symbol Vánoc svítí na Smíchově

Praha 5 se letos vůbec poprvé rozhodla rozmístit vánoční stromy do všech koutů městské části, kde jich tak najdeme celkem osm. Ten hlavní je však před kostelem svatého Václava na náměstí 14. října u Anděla a byl rozsvícen na první adventní neděli. Radnici Prahy 5 strom daroval místní obyvatel z Buďánek.

Praha 6: Kulaťák je letos bez obřího svítícího jelena

V neděli 28. listopadu rozsvítila Praha 6 všech pět svých vánočních stromů, mezi nimi i ten hlavní, který stojí na Vítězném náměstí. Loni se vedle čtrnáctimetrového smrku na Vítězném náměstí rozsvítil také osmimetrový jelen, který letos Šestce chybí.

Praha 7: Dětmi zdobený strom na Strossmayerově náměstí

Sedmička Vánoce zahájila tím, že veřejnost pozvala na tradiční rozsvícení stromu na Strossmayerově náměstí, které se uskutečnilo 24. listopadu. Starosta sedmé městské části Jan Čižinský (Praha sobě) se rozhodl oblíbenou událost kvůli koronaviru nezrušit, a to kvůli dětem, které zároveň požádal o pomoc se zdobením.

Praha 8: Osmnáctimetrový obr na Karlínském náměstí

Osmička letos obhajuje první místo v anketě, protože právě strom na Karlínském náměstí zvolili čtenáři jako ten nejkrásnější z Prahy o Vánocích v roce 2020. O letošní vítězství v naší anketě za Osmičku bojuje osmnáctimetrový smrk ztepilý na Karlínském náměstí, který Praze 8 daroval muž z Dolních Chaber.

Praha 9: Nováček v parku Zahrádky

„V Praze 9 nemáme jeden centrální strom, ale plníme přání našich občanů a vánoční stromy rozsvěcujeme v jednotlivých lokalitách. Místní je pak považují za své,“ nechal se slyšet starosta Devítky Tomáš Portlík (ODS). Praha 9 má letos oproti loňskému roku o dva vánoční stromy víc. Jedním z nováčků je pětimetrová jedle z Vysočiny v parku Zahrádky, která letos reprezentuje Prahu 9 v naší anketě.

Praha 10: Vršovický reprezentant svítí na Čechově náměstí

Desítka má letos symbolicky deset vánočních stromů, ale zřejmě ten nejkrásnější se nachází na Čechově náměstí, kde se rozsvítil 28. prosince pod dozorem starostky Renaty Chmelové (VLASTA) nebo faráře Artura Matuszeka. Hned vedle stromu letos děti najdou Ježíškovu nebeskou kancelář, kde děti mohou napsat dopis Ježíškovi na nekonečně dlouhý dopisní papír.

Která městská část má letos ten nejkrásnější vánoční strom?

Celkem hlasovalo902 čtenářů

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky anketa, Vánoce, stromy, vánoční stromy, městské části, soutěž, Praha, vánoční stromek, městská část, strom, advent, Antal Stašek, Jan Čižinský, Renata Chmelová, Staroměstské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Petrželová

OSUM !!!

Úterý, 21. prosince 2021, 18:22Odpovědět

ANKETA: Která městská část má letos ten nejkrásnější vánoční strom?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.