Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VÁNOCE NA DVOJCE: Dvě kluziště, sbírka pro zvířata a vánoční koncerty

V adventním čase našim čtenářům představujeme, jak letos vypadají Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Dvojka kvůli koronaviru musela již po pěti dnech zrušit velmi oblíbené vánoční trhy, které se pravidelně konají před kostelem Svaté Ludmily. I přes tuto skutečnost však druhá městská část hlavního města vánoční svátky svým obyvatelům i návštěvníkům zpříjemnila například krásnými dekoracemi na náměstí Míru či vánočními koncerty.

Trhy musela Dvojka zrušit

Kvůli zvyšujícímu se počtu nakažených lidí koronavirem musela Dvojka zrušit oblíbené vánoční trhy, což způsobily problémy především takzvaným trhovcům, kteří doufali, že na trzích prodají své výrobky a vydělají potřebné peníze. Městská část se však rozhodla prodejce podpořit i po zrušení a uzavření trhů moderní cestou.

“Mrzí nás, že jsme i letos přišli o vánoční trhy a také je nám líto stánkařů, kteří si své výrobky během roku připravovali a nyní je nemohou z důvodu nařízení vlády prodávat. Jsme rádi, že jsme se společně s místostarostkou pro oblast podpory podnikání opět rozhodli drobné živnostníky a podnikatele podpořit a nakoupit od stánkařů z náměstí Míru téměř 300 balíčků s drobnými dárky, vínem, vánočním cukrovím, sušenkami a rukodělnými výrobky,” sdělila na Facebooku přes oficiální stránky druhé městské části starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS) a dodala, že nakoupené balíčky poslouží jako vánoční dárky pro pracovníky i klienty Centra sociálních služeb Prahy 2 nebo základních škol.

Praha kupuje zboží ze zrušených trhů. Daruje ho zdravotníkům na JIP, seniorům a dětem

Praha schválila pomoc prodejcům, kteří měli prodávat na adventních a vánočních trzích v Praze a kteří využili nabídky k odkupu části sortimentu. Praha od trhovců nakoupí řemeslné výrobky za celkem 814 250 korun. Ze zboží vzniknou balíčky, které...

Žáci zkrášlili náměstí Míru

K tradičnímu vánočnímu stromu, který každoročně zdobí náměstí Míru, přidala Dvojka malé vánoční stromečky. Devatenáct smrčků 2. prosince zkrášlily děti ze základních škol Prahy 2 pomocí vlastnoručně vyrobených ozdob z různých materiálů.

Adventní koncerty navodily pravou vánoční atmosféru

Ačkoliv opatření kvůli koronaviru způsobila značné organizační problémy a mnohé akce musely být zrušeny, Praha 2 díky adventním koncertům dopřála svým obyvatelům i návštěvníkům krásnou vánoční atmosféru. První adventní koncert hostila Dvojka 3. prosince na Vyšehradě, kde se sešlo mnoho příznivců hudby i milovníků Vánoc. Následující koncerty se konaly 9. prosince v kostele svatého Štěpána a 16. prosince v kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého na Karlově.

Již druhý z adventních koncertů Prahy 2 proběhl tentokrát v kostele sv. Štěpána, kde nám adventní čas zpříjemnil soubor Musica Dolce Vita. Zazněly vánoční písně z nejstarších českých sbírek i od známých českých mistrů jako Adam Václav Michna nebo Jakub Jan Ryba. Písně střídala instrumentální hudba autorů převážně z 18. století. Krásná a milá vánoční atmosféra zahřála posluchače i ve vydatně prochladlém kostele sv. Štěpána,” uvedlo vedení Prahy 2.

Skauti přivezli do Česka Betlémské světlo

Neděle, 12. prosince 2021, 18:28Společnost

Skauti přivezli do Česka Betlémské světlo

Do České republiky dorazilo Betlémské světlo. Tradičně jej přivezli do země skauti, kteří si plamínek převzali na česko-rakouské hranici v Břeclavi a s lucerničkami jej předali brněnskému biskupovi v katedrále svatého Petra a Pavla. Jeden ze...

Bruslení v Riegráčích i Grébovce

Praha 2 nabízí milovníkům bruslení hned dvě velké ledové plochy, a to v Riegrových sadech a v parku Grébovka. Kluziště v Riegrových sadech je pro návštěvníky otevřeno od deváté hodiny ranní do osmé hodiny večerní. Celodenní vstupné pro dospělého a větší děti vyjde na 50 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma. Brusle jsou k zapůjčení za 80 korun. Zabruslit si v Riegrových sadech bude možné až do 28. února 2022.

Druhé kluziště, kde si lidé mohou užít pořádné zimní radovánky, se nachází v parku Grébovka, který je známý také pod názvem Havlíčkovy sady. Ledová plocha je otevřena denně od deváté hodiny ranní do osmé hodiny večerní a též bude k dispozici do 28. února 2022.

Obě kluziště jsou mezi devátou hodinou ranní a druhou hodinou odpolední vyhrazena pro mateřské a základní školy.

Kam letos v Praze na veřejné bruslení? Podívejte se na přehled pražských kluzišť

Prosinec bez zimních sportů by byl jako Vánoce bez stromečku. Přinášíme přehled pražských kluzišť pod otevřeným nebem, kde si zájemci mohou letos v Praze zabruslit, ať už vlastní svoje brusle, nebo si je půjčí až na místě. Kluziště na Letné, pod...

Chanukah Sameach!

V Riegrových sadech se 5. prosince konala oslava svátku Chanuka. „U nás na Dvojce totiž na naše židovské sousedy nezapomínáme. Před druhou světovou válkou žila právě u nás nejpočetnější židovská komunita, a proto děláme vše pro jejich podporu. Ať už organizováním výstav, vydáváním knih nebo pokladaním Stolpersteinů,” řekla starostka Prahy 2.

Mikulášská nadílka

5. prosince donesl dětem nadílku na pražskou Folimanku Mikuláš společně s čertem a andělem. Tradiční sváteční trio těm nejmenším, školákům i jejich rodičům popřálo krásné svátky a veselé Vánoce.

Den dárcovství aneb Charitativní sbírka na opuštěné psy a kočky v útulcích

Již počtvrté se městská část Praha 2 připojuje ke světovému dni dárcovství, který je znám jako Giving Tuesday. Dvojka tuto charitativní sbírku každoročně pořádá pro opuštěné psy a kočky z útulků. Zájemci mají do 18. prosince možnost do oranžového kontejneru, který se nachází na náměstí Míru, přispět krmivy, hračkami, pamlsky či vitamíny nebo přípravky proti parazitům.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 2

Štítky Vánoce, trhy, dekorace, koncert, kluziště, bruslení, Praha 2, Praha, městská část, kostel, vánoční trhy, COVID-19, svatá Ludmila, Havlíčkovy sady, základní škola, sad, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA DVOJCE: Dvě kluziště, sbírka pro zvířata a vánoční koncerty  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.