Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pražští radní vyzvali firmy, aby neinzerovaly na dezinformačních webech

Vedení metropole vyzvalo městské firmy a organizace, aby neinzerovaly na prokazatelně dezinformačních webech. Pražští radní je včera vyzvali, aby se přidaly k iniciativě spolku Nelež. Ten firmy vyzývá, aby svou inzerci na zmíněných webech nezadávaly. Po včerejším jednání rady hlavního města to řekla radní Hana Třeštíková (Praha Sobě). Jako první se k iniciativě přidala městská firma Prague City Tourism (PCT), která má na starosti turistický ruch. Spolek Nelež založili v roce 2020 pracovníci v reklamním byznysu, kteří bojují proti dezinformacím.

Spolek Nelež oslovuje firmy, organizace nebo spolky, které vyzývá, aby neinzerovaly na dezinformačních webech. Dosud se přidalo 137 firem a 43 komunikačních a mediálních agentur. Na českém internetu podle něj funguje asi dvacítka největších dezinformačních webů.

Fake news a dezinformace nepatří do veřejného prostoru

Dnes jsme na radě jednomyslně schválili, že výzva půjde na všechny městské společnosti, aby se přidaly k tomu, že nebudou inzerovat na dezinformačních webech. Myslím si, že je to z naší strany symbol, kdy se snažíme ukázat, že fake news a dezinformace nepatří do veřejného prostoru a městský zadavatel reklamy nebudou podporovat tyto weby,“ uvedla Třeštíková.

Vzhledem k tomu, že se v řadě případů jedná například o akciové společnosti, bude se ze strany vedení Prahy jednat o výzvu, nikoliv příkaz. PCT v případě zájmu poskytne ostatním firmám know-how i právní rozbory.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto praha.eu

Štítky ČR, správa, reklama, Praha, web, dezinformace, radní, Hana Třeštíková, Praha sobě, Pražská informační služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští radní vyzvali firmy, aby neinzerovaly na dezinformačních webech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.