Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Velikonoce budou letní. O víkendu se teploty dostanou před dvacet stupňů, pak se mírně ochladí

I během nadcházejícího svátečního víkendu budou v Praze pokračovat aktuální nadprůměrné teploty. Podle předpovědi meteorologů se teploty dostanou až ke třiadvaceti stupňům. Koledníkům v pondělí ještě teplo vydrží, pak už se ale mírně ochladí.

„Nadprůměrně teplé období, panující na našem území již po dlouhé 2 měsíce, bude pokračovat i v tomto týdnu, který vyvrcholí velmi teplými Velikonocemi. O víkendu maximální teploty překonají na většině území 20 °C a ojediněle mohou vystoupit na letních 25 °C, současně tak budou s velkou pravděpodobnostní atakovány historicky nejvyšší změřená březnová maxima,“ uvedl na svém webu Český hydrometeorologický ústav na síti X.

Oteplení vysvětlili prouděním velmi teplého vzduch od jihu na přední straně tlakové níže se středem nad Britskými ostrovy.

Dnes teploty podle předpovědi dosáhnou maximálně sedmnácti stupňů, bude zataženo až oblačno. Vyskytnout se mohou přeháňky i bouřky.

V pátek bude po ránu jasno, pak se zatáhne. Ovšem teploty se dostanou ke zmíněné dvacítce. Sobota bude nepříjemnějším dnem, bude polojasno a až třiadvacet stupňů. V neděli pak o dva stupně méně. 

„Během pondělí začne přes naše území postupovat studená fronta od západu a ukončí příliv velmi teplému vzduchu. Za ní se k nám rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu jehož vliv na počasí u nás bude postupně slábnout,“ doplnili meteorologové. 

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky počasí, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, Velikonoce, teplo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce budou letní. O víkendu se teploty dostanou před dvacet stupňů, pak se mírně ochladí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.