Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Matějské pouti se ztratil mentálně postižený muž, našli ho v Kobylisích

, aktualizováno 19. března 2024, 7:46

Policisté v pondělí pátrali po mentálně retardovaném muži, který se ztratil vychovatelce na Matějské pouti. Bojí se lidí a straní se jich, nemluví a jen drmolí. Před půlnocí si ho všimnul kolemjdoucí v Kobylisích.

Muže ztratila vychovatelka z dohledu v pondělí okolo třetí odpoledne. Byli společně na Matějské, zmizel v okolí Výstaviště poblíž ulice Plynární a zastávky Nádraží Holešovice.

„Hledaný trpí mentální retardací a jeho chování odpovídá žákům prvního stupně základní školy.  Muž nekomunikuje, nemluví, má vadu řeči a pouze drmolí. Podle vychovatelky se bojí lidí a straní se jich,“ uvedla na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová

Na sobě měl dvaačtyřicetiletý muž v tu chvíli černou bundu, černé kalhoty a černou kšiltovku. Nesl si průhlednou igelitovou tašku s perníkovými srdíčky a plyšovými hračkami z pouti. 

„Vzhledem k tomu, že se do současné chvíle nepodařilo policistům pohřešovaného muže vypátrat a není vyloučeno, že může být v ohrožení života, prosíme veřejnost o pomoc při jeho nalezení,“ vyzvala Kropáčová.

Pokud ho někdo viděl nebo ví, kde se nachází, může volat na linku 158.


„Díky poznatku jednoho z občanů, který viděl pátrání v médích, se podařilo muže najít krátce před půlnocí v Kobylisích. Pohřešovaný je v pořádku a nemá žádné zranění," sdělila v úterý ráno Kropáčová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, Matějská, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Matějské pouti se ztratil mentálně postižený muž, našli ho v Kobylisích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.