Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Praha kvůli silvestrovským oslavám omezí automobilovou dopravu v centru města

Příchod nového roku v centru Prahy tradičně slaví velký počet místních i turistů, město proto rozhodlo o zavedení dopravních a bezpečnostních opatření. V ulicích budou hlídkovat stovky policistů a strážníků, záchranáři budou připraveni v sanitkách i ve speciálním vozidle. Pro auta bude uzavřeno například Smetanovo nábřeží, Josefská ulice nebo Václavské náměstí.

Jak informovala na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová, hlídky budou ve městě celý den i noc. Dohlížet budou na bezpečnost i dodržování veřejného pořádku, tedy i používání zábavné pyrotechniky. To je v centru města zakázáno.

„Na základě zkušeností z posledních dnů předpokládáme, že může dojít na Silvestra ze strany občanů k navýšení volání na tísňovou linku, a to v souvislosti s použitím pyrotechniky a možným podezřením na střelbu. V žádném případě taková oznámení nepodceníme a budeme na ně reagovat,“ upozornila mluvčí pražských strážníků Eva Kropáčová.

Na obou hlavních náměstích budou také sanitky pražských záchranářů, na Václavské umístí i speciál Golem.

Silvestr v centru Prahy? Party na Staromáku i bezpečnostní opatření policie

Společnost Taiko, která pořádá vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí, novinářům rozeslala tiskovou zprávu, kde informuje o průběhu oslav příchodu nového roku v centru Prahy. Na Staroměstském náměstí proběhne sedmihodinová party, v...

Řidiči nezaparkují na Václavském náměstí od nedělního poledne až do pondělních desíti ráno, od čtyř odpoledne tam pak začne platit zákaz vjezdu z ulic Wilsonova, Jindřišská, Vodičkova, Štěpánská, Žitná a Ve Smečkách. Toto nařízení skončí také v pondělí v deset ráno.

U Staroměstského náměstí se zákaz vjezdu dotkne ulic Jáchymova a Pařížská a to od osmi večer do tří ráno v pondělí.

Kvůli vyššímu počtu lidí v okolí Karlova mostu zavřou od jedenácti večer do jedné ráno pro dopravu i Smetanovo nábřeží a Křižovnickou až k náměstí Jana Palacha. Josefská na druhém břehu Vltavy nebude pro auta nedostupná od devíti večer do dvou ráno.

Omezme na Silvestra pyrotechniku, vyzval veřejnost kvůli střelbě v Praze Rakušan

Ministr vnitra Vít Rakušan vyzval české starosty, starostky i veřejnost, aby letos příchod nového roku slavili bez použití zábavní pyrotechniky. Vedení měst požádal, aby zrušili ohňostroje, které plánovali. Důvodem jsou vražedné útoky v Praze....

Dopravní podnik prodlouží provoz metra až do půl třetí a mezi desátou večer a druhou ráno posílí tramvajové a autobusové linky.

Jak v tiskové zprávě připomněl mluvčí magistrátu Vít Hofman, stále platí zákaz vstupu na náplavky kromě Hořejšího a Dvořákova nábřeží, lidé by se proto neměli přibližovat ke korytu Vltavy.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky silvestr, Nový rok, oslavy, policie, doprava, hlavní město, záchranáři

Praha kvůli silvestrovským oslavám omezí automobilovou dopravu v centru města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.