Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silvestr v centru Prahy? Party na Staromáku i bezpečnostní opatření policie

Společnost Taiko, která pořádá vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí, novinářům rozeslala tiskovou zprávu, kde informuje o průběhu oslav příchodu nového roku v centru Prahy. Na Staroměstském náměstí proběhne sedmihodinová party, v centru budou tradičně připraveni policisté, hasiči i záchranáři.

Aby oslavy příchodu nového roku 2024 proběhly co nejbezpečněji, připravily složky integrovaného záchranného systému bezpečnostní opatření. Ta budou podobná jako v předchozích letech.

„V ulicích se bude pohybovat zvýšený počet strážníků a policistů a město využije i policisty se zaměřením na pyrotechniku. Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy zaparkuje svůj speciální vůz Golem v 16 hodin na Václavském náměstí a počet zdravotníků posílí i na Staroměstském náměstí,“ popsala ve zprávě pro novináře mluvčí společnosti Taiko Hana Tietze.

Na obou náměstích budou od sedmi hodin večer připravené sanitky a v pohotovosti budou i členové bezpečnostní agentury organizátora akce.

Stánky budou podle mluvčí otevřené dle možnosti prodejců, maximálně však do desáté hodiny večerní, občerstvení pak do půlnoci. Vyhlídkový most na Staroměstském náměstí bude od desáté hodiny večerní do deváté hodiny ranní zavřený.

Program na Václavském náměstí končí 30. prosince a následně pokračuje od 4. do 6. ledna 2024. Na pódiu na Staroměstském náměstí proběhne sedmihodinová show, při které se budou střídat poprocková kapela So Fine s britským zpěvákem Gedem Maloneym a DJ Daniel Kraus.

„Návštěvníci se mohou těšit na velkolepé oslavy v honosném stylu se skvělým DJem a kapelou, která výběrem hitů zaujme každého. Má v repertoáru to nejlepší z anglo-americké hudby od šedesátých let až po současnost, ale také vlastní autorské skladby, ovlivněné zejména kytarovým rockem,“ popsala v tiskové zprávě programová manažerka Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí Simona Čermáková.

Program ukončí přivítání roku 2024.

Ohodnoť článek

Foto MHMP

Štítky oslavy, Silvestr, Nový rok, Praha

Silvestr v centru Prahy? Party na Staromáku i bezpečnostní opatření policie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.