Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Prahou se prohnala bouřka s kroupami, voda zatopila i Státní operu a Hlavní nádraží

, aktualizováno 16. srpna 2023, 22:18

Pražští hasiči mají po silné bouřce, která k večeru prošla Prahou, hodně práce. Vyjeli víc než osmdesátkrát k popadaným stromům, zatopeným sklep nebo uvolněným plechům. Velký zásah si vyžádala i budova Státní opery, kde voda zalila suterén.

O prvních výjezdech informovali hasiči po šesté večer, zasahovali u stromů spadlých na auta na Tylově náměstí a v ulicích pod Zvonařkou a Fričova. V Ústecké se k tomu přidalo bahno na silnici a později odčerpávání vody ze sklepů u Václavského náměstí. „Hasiči postupně vyjížděli na severní a severozápadní část Prahy. Silný déšť se postupně přesouval do centra města," sdělil ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Jak uvedl Kavka, k osmé hodině večer zasahovali osmdesátkrát. Pak si situace začala uklidňovat. 

Voda se nevyhnula ani budovám Státní opery a Hlavního nádraží, ze kterých ji musí hasiči odčerpat. „Voda přitekla do odbavovací haly po sjezdové rampě, která přivádí auta k odjezdovým tabulím v horní části budovy. Natekla do obchodů i pokladen dopravců, které ale v omezeném režimu fungují. Následky hodinu odstraňovali drážní hasiči, úklidový servis i ochranka. Nádraží je v provozu a vlaky jezdí," popsala Správa železnic na svém informačním Twitteru Datel.

Podle Kavky způsobila voda v budově opery značné škody. „Na místě zasahovali profesionální hasiči z Holešovic a dobrovolná jednotka z Řep," sděli Kavka.

Divoké počasí ovlivnilo i dopravu, kvůli zatopení některých komunikací včetně podjezdů a tunelů a silné automobilové dopravě se spoje zpozdily až o 25 minut. Kvůli vodě na vozovce musel být například obousměrně uzavřen Zlíchovský tunel

Ke zpoždění přispěla i nehoda u zastávky Flora, kde tramvaj srazila chodce. Asi dvacetiletý muž zůstal zaklíněný a museli ho vyprostit. „Utrpěl mnohočetná poranění (hlavy, břicha), ale byl při vědomí. Záchranáři jej zajistili, podali léky na bolest, imobilizovali a přivezou do ZZ,“ informovala na webu mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha, Rostislav Klein, Správa železnic, Národní divadlo

Štítky počasí, hasiči, voda, déšť, nádraží, opera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prahou se prohnala bouřka s kroupami, voda zatopila i Státní operu a Hlavní nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.