Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pohřešovanou matku se synem z Prahy stále nenašli, na pomoc přiletěl vrtulník

, aktualizováno 1. ledna 2023, 22:18

Pátrání po matce se synem z Prahy, které naposledy viděli v Peci pod Sněžkou před pěti dny, pokračovalo i v neděli. Bohužel neúspěšně. Policisté, hasiči a členové horské služby je hledali v obtížném terénu, díky dobrým letovým podmínkám jim pomohl i vrtulník. Pátrací akce bude pokračovat zase v pondělí.

Zmizení čtyřicetileté ženy a jejího tříletého syna nahlásil v pátek její partner a otec dítěte. Dvojice žijící v okrese Praha-Západ odjela 25. prosince do Pece pod Sněžkou a 27. je tam viděli naposledy.

Policie je hledala od pátečního večera, včera se k nim připojili hasiči a horská služba spolu s psovody.

„I celonoční pátrání policistů bylo bohužel neúspěšné. Od 8. hodiny ranní se do pátrání, které stále probíhá v okolí Pece pod Sněžkou, opět zapojili členové horské služby a hasiči. Dnes jsou dobré letové podmínky, a proto na pomoc s pátráním přiletí i vrtulník,“ uvedla na policejním webu mluvčí Iva Kormošová.

Policistém, hasiči i horská služba pátrají po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi, kteří bydlí v okrese Praha- Západ. Odjeli do Pece pod Sněžkou a už čtyři dny se nikomu neozvali. Dnešní akce byla zatím neúspěšná, pokračovat se bude zase v...

Pátrací akce v Krkonoších pokračuje, znovu do terénu vyjíždí i dobrovolné jednotky hasičů z Pece pod Sněžkou, Horního Maršova, Svobody nad Úpou a Mladých Buků. Už včera byli hasiči v terénu od rána až do večerních hodin. Akce je pod velením Policie ČR, podle jejích pokynů prohledávají vytyčené oblasti, často v hůře dostupném krkonošském terénu,“ informovali na svém Facebooku hasiči královéhradeckého kraje.

„Terén, ve kterém se budeme zítra pohybovat, bude vyžadovat dobrou fyzickou kondici a prověří náš orientační smysl a funkčnost všech elektronických systémů a zařízení, která jsou v takovýchto případech nezbytná. Oslavy Silvestra si necháme na příští rok a dnes budeme odpočívat, abychom byli zítra dobře připraveni,“ uvedl v tiskové zprávě náčelník oblasti Horská služba Krkonoše Pavel Cingr v sobotu.

Po dvanácti hodinách bylo dnes v osm hodin večer pátrání pozastaveno. „Naši záchranáři dobře znalí místního terénu v těchto místech obrátili snad každý kámen a prohledali všechna zákoutí. Bohužel pátrání, do kterého byl zapojen i vrtulník Policie ČR s termovizí a s horským záchranářem jako navigátorem na palubě, nebylo úspěšné a zítra se bude odehrávat třetí dějství," informoval na webu Horské služby její mluvčí Marek Fryš.

Pokračovat budou opět od osmi ráno, pomohou i horští záchranáři z Jizerských hor a z Polska.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SDH Mladé Buky, Policie ČR, Horská služba, Městská policie hl. m. Prahy

Štítky policie, pátrání, hasiči, horská služba, pohřešovaní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřešovanou matku se synem z Prahy stále nenašli, na pomoc přiletěl vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.