Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ukrajinu podpoří 3KinoFest a Ukrajina film fest. Pražská kina promítnou filmy reflektující dopady ruské agrese

Organizátoři festivalů 3KinoFest a Ukrajina film fest vyjádří podporu a solidaritu Ukrajině projekcí filmů v několika pražských kinosálech. Postupně promítnou filmy, které reflektují dopady ruské agrese a rozpínavosti na život a morálku obyvatel střední a východní Evropy. Podle Pavla Souška charitativní akci zahájí 28. února v pražském kině Humanita politický thriller polského režiséra Władysława Pasikowského Jack Strong.

Projekce s diskuzí

Snímek Jack Strong na pozadí událostí Pražského jara roku 1968 nabízí příběh plukovníka Polské lidové armády Ryszarda Kuklińského, který o bývalém Sovětském svazu ztratil veškeré ideály. Projekce bude spojená s diskuzí s historikem.

„Filmem podle skutečné události chceme připomenout, že onen pověstný ruský medvěd není a nikdy nebyl mírumilovný. Historie potvrzuje, že máme co dočinění s krvelačným monstrem, které nezná hranice. Dnes na vlastní oči vidíme, že nezná ty ukrajinské. Jaké hranice překročí příště? Před zlem nelze zavírat oči, pokud to uděláme, ocitneme se na jeho straně,“ prohlásil ředitel 3KinoFest Vavřinec Menšl.

Trhy na Kulaťáku jsou zpět. Užijte si 43 sobot plných dobrého jídla, pití a super atmosféry. Akci zahájí zabijačkou

V sobotu 26. února budou zahájeny letošní Trhy na Kulaťáku, které si oblíbili nejen obyvatelé Prahy 6. Milovníci dobrého jídla, pití, zajímavých věcí a jedinečné atmosféry si na své přijdou v rámci 43 sobot. Pokud vše půjde podle plánu, oblíbená...

Projekt zajišťuje distribuci ochranných pomůcek a materiálního zabezpečení

Cílem akce je ukázat na agresora a zároveň zvýšit povědomí o projektu, který zajišťuje distribuci ochranných pomůcek a materiálního zabezpečení. Výtěžek z projekce bude věnován na transparentní účet neziskové organizace Post Bellum, která konkrétní pomoc pro obránce Ukrajiny zajišťuje.

Mezinárodní filmový festival 3KinoFest byl založen v roce 2013 a je pravidelnou přehlídkou středoevropské kinematografie se zvláštním zřetelem na země Visegrádské skupiny. Ukrajina film fest již řadu let představuje divákům a distributorům současnou ukrajinskou kinematografii.

Nezisková organizace Post Bellum od roku 2001 vyhledává a nahrává vzpomínky pamětníků klíčových momentů 20. století. Mezi stěžejní projekty patří Paměť národa a Příběhy 20. století, které již více než deset let vysílá Český rozhlas.

V Praze začíná festival japonského filmu Eigasai. Většina snímků bude uvedena poprvé a jedinkrát

V pražském kině Lucerna dnes začne festival japonského filmu, 15. ročník přehlídky má podtitul Ztráty a nálezy. Festival otevře romantická komedie Kapka lásky. Do 27. února pořadatelé uvedou osm filmů. Všechny budou s českými titulky a vyjma...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Osmička žije

Štítky kino, promítání, solidarita, podpora, ČR, Ukrajina, film, charita, Jack Strong, Střední a východní Evropa, Pražské jaro, festival, Polská lidová armáda, Post Bellum, Sovětský svaz, Visegrádská skupina, Český rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinu podpoří 3KinoFest a Ukrajina film fest. Pražská kina promítnou filmy reflektující dopady ruské agrese  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.