Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Praze probíhá filmový festival, vybírá divácky nejúspěšnější snímky letoška

Až do středy 21. prosince v Praze probíhá filmový festival BestFilmFest, který v různých kinech po městě představuje divácky nejúspěšnější snímky posledního roku. V rámci akce kina nabízí také snížené vstupné, jedna vstupenka zájemce vyjde na 89 korun.

Top Gun, Trojúhelník smutku i Mimoni

„V nabídce nechybí Oscary ověnčené snímky, festivalové hity, dále jsou k vidění divácky oblíbené zahraniční tituly včetně dokumentů a animované sekce. Populární jsou rovněž české tituly: hrané, dokumentární i animované rodinné snímky,“ popisují výběr organizátoři na webu akce.

Na programu je například britský film Hodně štěstí, pane Veliký, ve kterém si hlavní roli zahrála Emma Thompson, nebo hollywoodský akční film Top Gun: Maverick. Ze zahraničních děl nebude chybět ani vítěz z festivalu v Cannes Trojúhelník smutku nebo dětmi oblíbení Mimoni 2: Padouch přichází.

Ve věku devadesáti let zemřel herec Ladislav Trojan

Ve věku devadesáti let v neděli nad ránem zemřel herec Ladislav Trojan. Na facebooku to oznámili jeho synové - režisér a producent Ondřej Trojan a herec Ivan Trojan. Ladislav Trojan se do povědomí televizních diváků zapsal například rolí v...

Program poběží až do 21. prosince

Diváci se mohou těšit i na české filmy. Kina nabízí hned několik dramat, historické Il Boemo, oceňované Slovo nebo psychologické drama Arvéd s faustovskými motivy. Vedle toho se na obrazovkách objeví i film o vztazích Hranice lásky, dokument Planeta Praha nebo rodinný animovaný film Myši patří do nebe.

Do projektu jsou zapojená kina Atlas, Evald, Mat a Lucerna. Festival začal ve čtvrtek 15. a poběží až do středy 21. prosince. Snímky provozovatelé vybírají podle jejich návštěvnosti v kinech během roku.

Praha má nové muzeum světla. Je největší svého druhu ve střední Evropě

Od listopadu je v centru Prahy k vidění nová interaktivní výstava Lumia Gallery, která představuje současné digitální umění. Nabízí sedmnáct světelných instalací na více než osmi stech metrech čtverečních. Výstava je stálá, ale její obsah se bude...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kino Lucerna

Štítky umění, kino, filmy, festival, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze probíhá filmový festival, vybírá divácky nejúspěšnější snímky letoška  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.