Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Praha má nové muzeum světla. Je největší svého druhu ve střední Evropě

Od listopadu je v centru Prahy k vidění nová interaktivní výstava Lumia Gallery, která představuje současné digitální umění. Nabízí sedmnáct světelných instalací na více než osmi stech metrech čtverečních. Výstava je stálá, ale její obsah se bude postupně obměňovat.

Výstava je interaktivní a spojuje v sobě umění a zábavu. Na zájemce čeká například kaleidoskopické kino, 3D projekce, videomaping nebo zrcadlové bludiště. Právě bludiště je podle majitele galerie a autora některých instalací Filipa Feexe hodně populární. „Kdo někdy v nějakém byl, tak ví, že to může být hodně zábavné. To naše je moderní a dokáže návštěvníky pěkně zmást. Použili jsme na něm 69 zrcadel. Sám se v něm někdy ztratím,” uvedl Feex ve zprávě pro novináře.

Přes dva kilometry kabelů a sto zrcadel

Nejoblíbenější je podle Feexe ale jiná instalace. „Obecně návštěvníci nejlépe reagují na instalaci Flash, jedná se o led koridor, ledmaping se synchronizovaným zvukem. Asi proto, že je hodně fotogenická a vhodná na videa,” popsal Feex. Kromě něj na tvorbě pracovali umělci Ati Sphere a Michal Škorpík. Na výrobu světelných zařízení bylo potřeba přes dva kilometry kabelů a stovka zrcadel.

Výstava se nachází v Celetné ulici. Vstupné se pohybuje od 170 do 280 korun, prohlídka má návštěvníkům zabrat asi hodinu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lumia Gallery

Štítky výstava, kultura, umění, muzeum, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha má nové muzeum světla. Je největší svého druhu ve střední Evropě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.