Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O víkendu se pro veřejnost otevře Jelení příkop. Příští rok bude přístupný trvale

Pražský hrad o víkendu mimořádně otevře Jelení příkop. Nesmělo se tam kvůli stavebním úpravám, příští rok už bude pro veřejnost přístupný trvale. Lidé teď ale uvidí jen horní část, v té dolní je stále staveniště.

O otevření podle webu Pražského hradu rozhodl Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář.

„Pokračujeme ve zpřístupňování Pražského hradu. Ve dnech 29. a 30. října zvu občany k procházce celým Jelením příkopem, který patří k nejzajímavějším a nejklidnějším částem areálu", uvedl na webu Vratislav Mynář.

Informoval ale, že lidé budou moci jen do horní části, v té dolní je totiž stále staveniště.

Mynář také zdůraznil, že Hrad chce ve svých prostorách vidět především české příchozí. „Rádi bychom po těžkých časech pandemie vrátili na Hrad české návštěvníky,” dodal Mynář.

Jak napsal ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček, Hrad chce zmírnit i bezpečnostní kontroly, které ale podle něj vyžadovala policie.

„Jednáme s Policií České republiky o úpravě režimu kontrol. Chceme docílit toho, aby lidé nemuseli procházet kontrolou, když jdou do Jeleního příkopu nebo třeba do Královské zahrady,” popsal plán Jan Novák, ředitel Sekce administrativní Kanceláře prezidenta republiky.

Nejjednodušší přístup do Jeleního příkopu je ze strany Prašného mostu, ty od Klárova a Nového světa nejsou bezbariérové a jsou namáhavé.

 

Ohodnoť článek

Foto che, CC BY-SA 2.5 <>, via Wikimedia Commons

Štítky Pražský hrad, Jelení příkop, vstup, policie, opravy, Vratislav Mynář, Kancelář prezidenta republiky, Jiří Ovčáček, Jan Novák, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se pro veřejnost otevře Jelení příkop. Příští rok bude přístupný trvale  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.