Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Maraton omezí v Praze dopravu, bude lepší jet metrem

Do hlavního města se v neděli po dvou letech vrací mezinárodní maraton a s ním i dopravní omezení. Provoz aut, autobusů a tramvají bude na trase a v jejím okolí výrazně upraven, magistrát i pražský dopravní podnik proto doporučují využít k cestování metro.

Trať závodu prochází šesti městskými částmi. Začíná v 9 hodin ráno na Staroměstském náměstí a na stejném místě ve čtyři odpoledne i skončí. 

Pro řidiče platí na trati a souvisejících komunikacích zákaz parkování. Vozy, které tam zůstanou, budou odtaženy.

Přejezdy jsou povoleny jen ve výjimečných případech a na pokyn policie v mezerách mezi běžci. Jde to v Pařížské na křižovatce se Širokou, na Masarykově nábřeží a na Národní. Více informací najdete na webu: Omezení pro auta

Kdo jsou favoriti pražského půlmaratonu? Keňan Philemon Kiplimo, mezi Čechy Jiří Homoláč

Favoritem sobotního pražského půlmaratonu bude Keňan Philemon Kiplimo, kterého osobní rekord 58:11 řadí na osmé místo historických tabulek. Jeho účast slibuje útok na deset let starý traťový rekord. Etiopan Atsedu Tsegay v roce 2012 proběhl...

Ulice, ve kterých se nesmí parkovat

Celetná, Dlouhá, Dvořákovo nábřeží, Kosárkovo nábřeží, Křižovnická, Malostranské náměstí, Masarykovo nábřeží, Mostecká, Na Příkopě, Národní, Ovocný trh, Pařížská, Smetanovo nábřeží, Staroměstské náměstí, Tomášská, U Plovárny, Valdštejnská, náměstí J. Palacha v úseku Mánesův most až Křižovnická, nábřeží E. Beneše a podjezd pod Čechovým mostem v celé délce, nábřeží kpt. Jaroše, podjezd pod Štefánikovým mostem v celé délce

Z veřejné dopravy bude nejvíce změněna ta tramvajová. Odklony a další změny platí od půl deváté ráno do čtvrt na pět a týkají  se linek 1, 2, 3, 5, 7, 9, 12, 14, 15, 17, 18, 22 a 25. Provoz historických tramvají 41 a 42 je zrušen úplně.

Na dobu závodu také vzniknou čtyři nové zastávky. I. P. Pavlova se přesune na Tylovo náměstí, Dvorce budou v obratišti a Vltavská v obou směrech na předmostí Hlávkova mostu.

Trasu mění i linky autobusů 176, 194 a 207. Na trase z Dvorců přes Polikliniku Budějovická na Budějovickou a zpět na Dvorce je zavedena náhradní autobusová doprava X3.

Podle dopravního podniku bude proto nejlepší využít k cestování po Praze linek metra A a B, které budou od sedmi ráno do půl třetí odpoledne posíleny.

Podrobné informace k jednotlivým linkám najdete na webu: Změny v MHD

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto RunCzech

Štítky maraton, doprava, omezení, tramvaj, auto, autobus, metro, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Staroměstské náměstí, Ivan Petrovič Pavlov, Malostranské náměstí, Ovocný trh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maraton omezí v Praze dopravu, bude lepší jet metrem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.