Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kdo jsou favoriti pražského půlmaratonu? Keňan Philemon Kiplimo, mezi Čechy Jiří Homoláč

Favoritem sobotního pražského půlmaratonu bude Keňan Philemon Kiplimo, kterého osobní rekord 58:11 řadí na osmé místo historických tabulek. Jeho účast slibuje útok na deset let starý traťový rekord. Etiopan Atsedu Tsegay v roce 2012 proběhl pražskou trať za 58:47. Z českých běžců se nejvíce věří Jiřímu Homoláčovi.

Kiplimo, který je členem RunCzech Racing týmu, vyhrál půlmaratony v Bostonu a Bahrajnu a před dvěma lety byl v Praze na půlmaratonu druhý. Tehdy se kvůli koronaviru konal závod jen pro elitu na okruhu na Letné, takže na tradiční trať historickým centrem města se třiadvacetiletý Kiplimo vydá poprvé. Jeho hlavními soupeři by měli být krajané Kennedy Kimutai a Keneth Renju, jejichž osobní rekordy jsou rovněž lepší než aktuální traťový rekord.

Mezi ženami bude patřit k adeptkám na vítězství pětadvacetiletá členka RunCzech Rancing týmu Brenda Jepletingová z Keni a její krajanky Irine Cheptaiová a Nelly Jepchumbaová. Z předních českých vytrvalkyň se do Prahy chystají veteránka Petra Kamínková nebo Hana Homolková, která loni vyhrála půlmaratony seriálu RunCzech v Karlových Varech, Olomouci, Ústí nad Labem i Českých Budějovicích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Jiřího Homoláče

Štítky sport, atletika, půlmaraton, favoriti, Praha, Jiří Homoláč, Česko, Atsedu Tsegay, RunCzech, Kennedy Kimutai, Bahrajn, Boston, Petra Kamínková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo jsou favoriti pražského půlmaratonu? Keňan Philemon Kiplimo, mezi Čechy Jiří Homoláč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.