Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Z fasády OC Nový Smíchov se uvolnil kus betonu. Hasiči místo uzavřeli

Pražští hasiči od dnešní desáté hodiny dopolední zasahují u OC Nový Smíchov, kde došlo na kusu fasády na vjezdem do garáží v Kartouzské ulici k uvolnění betonového panelu. Na místo sice dorazil vyprošťovací automobil, ale hasiči po poradě se statikem zjistili, že nemohou několikatunový panel sundat bezpečným způsobem, a tak je místo uzavřeno do doby, než přijede specializovaná technika od stavební firmy.

„Několik jednotek zasahuje u OC Nový Smíchov, kde došlo k uvolnění betonového panelu na opláštění budovy. Na místo míří vyprošťovací automobil a speciální vyprošťovací kontejner. Uzavřen je jeden jízdní pruh,“ napsali na twitterový účet pražských hasičů jejich mluvčí Martin Kavka po desáté hodině dopolední. Betonový blok opláštění nákupního centra poškodil při vyjáždění řidič nákladního auta.

Na místo dorazil velký vyprošťovací automobil hasičů, ale do práce se nepustí. Hasiči totiž po prohlédnutí budovy statikem zjistili, že nemohou sundat panel bezpečně. „Po dohodě se statikem není v našich silách několika tunový uvolněný panel bezpečně sundat z fasády centra,“ popsal Kavka před polednem.

Místo tak zůstane uzavřené tak, aby uvolněný panel neohrožoval osoby na zdraví a bude se čekat na příjezd speciální techniky od stavební firmy. „Je nutné povolat specializovanou stavební firmu s potřebnou technikou. Místo jsme zajistili tak, aby nehrozilo bezprostřední nebezpečí,“ vysvětlil Kavka. Je uzavřen výjezd z garáže obchodního centra do Kartouzské ulice i přilehlý jeden jízdní pruh ve směru z centra.

Ohodnoť článek

Foto HZS hlavního města Prahy

Štítky hasiči, stavby, beton, provoz, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Z fasády OC Nový Smíchov se uvolnil kus betonu. Hasiči místo uzavřeli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.