Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tipsport má nahradit Sinobo. Jednání o novém názvu stadionu probíhají, potvrdil mluvčí Tipsportu

Jméno stadionu pražského fotbalového klubu SK Slavia Praha se pravděpodobně v blízké době změní. Čínskou developerskou společnost Sinobo, po níž stadion nese jméno od roku 2018, má podle informací iSportu v názvu stadionu nahradit sázková společnost Tipsport. Podle mluvčího Tipsportu jednání o novém názvu již probíhají.

Začne do Vánoc nová éra Edenu?

Fanoušci fotbalové Slavie si podle informací iSport.cz pravděpodobně budou muset zvyknout na nový název svého oblíbeného stadionu, který byl v pražských Vršovicích otevřen v roce 2008. Čínskou developerskou společnost Sinobo má v názvu arény nahradit sázková společnost Tipsport.

Slavia Praha by měla nový název stadionu oznámit už před Vánocemi. S novým jménem by měla začít další éra tohoto legendárního sportovního objektu.

Císařská louka, kolébka českého fotbalu a místo vzniku rivality mezi Spartou a Slavií

Císařská louka je území v samém srdci Prahy, kam však často ani rodilý Pražák nezavítá. Císařskou louku totiž se smíchovským břehem spojuje pouze jediná lávka, která se nachází na jižním cípu ostrova. Ostrov Císařská louka uprostřed Vltavy...

Slavia ani Tipsport zatím změnu názvu nepotvrdili

„Dlouhodobě takové příležitosti hledáme. Například spojení s holešovickou Tipsport arenou fungovalo skvěle, dokonce i v době, kdy jsme halu nesponzorovali. Proto se nebráníme jednáním o dalších atraktivních sportovních budovách či objektech, se kterými bychom mohli spojit naše jméno. Stadion v Edenu je jednou z takových zajímavých možností,“ uvedl dnes ráno pro Pražskou Drbnu mluvčí společnosti Tipsport Václav Sochor s tím, že o zapojení Tipsportu se teprve jedná a iSport pouze odhaduje budoucí výsledek.

Informaci o změně názvu vršovického stadionu nepotvrdila ani Slavia. „Pokud k něčemu takovému v budoucno dojde, určitě o tom budeme informovat,“ uvedl dnes dopoledne pro Pražskou Drbnu mluvčí klubu SK Slavia Praha Michal Býček.

Proč červená a bílá s hvězdou postavenou na hrot? Fotbalová Slavia slaví 125 let od založení

Přesně před 125 lety, 21. ledna 1896, vznikl fotbalový odbor ve Sportovním klubu Slavia. Slavia patří k nejúspěšnějším klubům v historii českého a československého fotbalu, celkem získala 20 titulů. Proč jsou klubové barvy červená a bílá? Kde se...

Synot Tip Aréna, Eden Aréna či Sinobo Stadium

V roce 2009 byl stadionu udělen název Synot Tip Aréna, po třech letech byl přejmenován na Eden Arénu, přičemž po roce se jméno opět změnilo na původní název. V roce 2015 byl stadion opět uveden pod názvem EDEN ARÉNA, v tomto případně však s velkými písmeny.

Od roku 2018 nese slávistický stadion název po společnosti Sinobo. Jméno tohoto sportovního objektu bylo znovu změněno na základě předpokladu, že Sinobo převezme akcie od majitelů CITIC Group. Převzetí akcií se však neuskutečnilo a CITIC je dodnes majitelem více než 99 procentního podílu této budovy, která se nachází v oblasti sportovního a zábavního parku Eden.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Slavie, SK Slavia Praha, stadion, Eden, Tipsport, Praha, Praha 10, Stadion Eden, CITIC Group, Drbna.cz, Vánoce, Vršovice, Václav Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipsport má nahradit Sinobo. Jednání o novém názvu stadionu probíhají, potvrdil mluvčí Tipsportu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.