Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kouč měl sexuálně zneužít své klientky. Policie hledá další možné oběti

, aktualizováno 29. srpna 2022, 13:23

Pražští policisté hledají možné oběti neakreditovaného kouče, který byl podezřelý ze znásilnění. Muž podle policie zneužil svého postavení a dopouštěl se na klientech trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti.

Na chování kouče Vratislava Hláska upozornil ve svém článku Deník N, který mluvil s ženami, které byly v jeho péči. „Ať už za ním přišly s čímkoliv, objevil u nich pokaždé „problém“ týkající se jejich sexuálního života a nabídl, aby jej řešily v rámci společných sezení a prostřednictvím něčeho, čemu říká práce s tělem. V rámci společných sezení pak docházelo ke svlékání, osahávání, orálnímu sexu, vaginálním masážím a údajně i pohlavnímu styku. Vše pod záminkou pomoci mladým ženám,“ popsal Deník N.

Hlásek deníku přiznal masturbaci, nařčení ze soulože ale odmítá.

Policie Hláskovo jednání vyšetřovala a čtyřiapadesátiletého muže podezřívala ze spáchání trestného činu znásilnění. „Jelikož se měl skutek stát v 90. letech, policejní orgán případ odložil kvůli zániku trestní odpovědnosti v důsledku uplynutí promlčecí doby,“ uvedla v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Podle kriminalistů je ale možné, že muž v protiprávním jednání pokračoval. Zaznamenali totiž takové chování u několika obětí. „Způsob provedení byl v dosud zaevidovaných případech obdobný, kdy muž zneužil svého postavení kouče a po předchozí manipulaci posouval hranici poškozených v sexuální oblasti od obnažování, sebeukájení až po pohlavní styk,“ popsala Siřišťová.

Policisté teď pátrají po dalších možných obětech kouče. Mohou volat na linku 158 nebo se ozvat přímo vyšetřovatelce na čísle 735 708 195 nebo na emailu orp3.skpv.ook2@pcr.cz.

Na svéb webu se Hlásek popisuje jako kouč, který provádí osobní, partnerský a intimní redesign. „Více než 30 let práce s dětmi a mladými lidmi bez funkčního rodinného zázemí mě dovedlo k sledování nových poznatků neurobiologie, ke studiu moderních sebeuvědomovacích metod a k tradiční práci s tělem. Díky tomu jsem mohl provést již stovky lidí při hledání jejich vlastních řešení pro svobodný a naplněný život," píše se na stránkách. Podle policie ale žádnou akreditaci ke koučování nemá. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátraní, zneužití, kouč, znásilnění, Deník N

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouč měl sexuálně zneužít své klientky. Policie hledá další možné oběti  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.