Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Recidivista s pistolí v ruce přepadl muže před vchodem do jeho bytu. Je v rukou policie

Pražští kriminalisté od února pátrali po útočníkovi, který s pistolí v ruce přepadl třicetiletého muže na Žižkově. Ten chtěl odemknout dveře svého bytu v přízemí, když k němu z ničeho nic přiběhli dva muži a pod pohrůžkou střelné zbraně ho jeden z nich nutil k vydání věcí a peněz.

Přepadený muž z místa utekl na benzínovou čerpací stanici, odkud zavolal policii. „Oba muži poškozeného pronásledovali a jeden z nich se na místo vrátil, kdy využil daného momentu a vyrazil násilím dveře bytu. Ten v rychlosti prohledal a odcizil z něj elektroniku a další věci za několik desítek tisíc korun. Když s lupem z bytu odcházel, narazil před ním na kamaráda poškozeného. Tomu se nezdálo, že z bytu vychází cizí muž a tak se ho snažil zastavit. To se mu bohužel nepovedlo, jelikož podezřelý ho ohrožoval střelnou zbraní a navíc ho i několikrát udeřil pěstí do obličeje a utekl pryč,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Kriminalisté díky kamerovým záznamům zjistili, že útočníkem byl recidivista, který se před nedávnem vrátil z výkonu trestu, který si odpykával trest za podobnou trestnou činnost. „Kriminalisté jej zadrželi ihned poté, co vypátrali jeho úkryt v zahrádkářské kolonii na Praze 9. Při zadržení byl muž ozbrojen mačetou a kolem svého lůžka měl dalších osm bodnořezných zbraní, včetně taktické vesty používané speciálními jednotkami. Jako důvod svého ukrývání uvedl, že se bál vysokého trestu, který mu opět hrozí,“ popsala mluvčí.

Jednatřicetiletý recidivista je obviněný ze spáchání trestných činů vydírání, porušování domovní svobody, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. „V případě odsouzení mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Soud následně i s ohledem na očekávaný trest akceptoval návrh policejního komisaře a vzal obviněného do vazby,“ doplnila Siřišťová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, zbraně, policie, přepadení, Praha, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Recidivista s pistolí v ruce přepadl muže před vchodem do jeho bytu. Je v rukou policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.