Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vandal poničil zaparkovanou sanitku. Po záchranářích hodil pytel injekčních stříkaček

V neděli krátce po deváté hodině ráno si policisté při běžné hlídkové činnosti všimli záchranářů, kteří přijeli poskytnout pomoc do stanice metra Florenc muži, který spadl z eskalátorů. Dotyčný se na místě však již nenacházel. O pár chvil později dostali policisté hlášení, že dochází k poškozování auta záchranářů, které je zaparkované právě před vchodem do metra Florenc.

Muž byl pod vlivem návykových látek

Po neúspěšném pátrání po zraněném muži ve stanici metra Florenc se policisté spolu se záchranáři vydali zpět ke služebnímu vozidlu. Policisté přes vysílačku dostali hlášení od operačního o poškozování vozidla záchranářů, které je zaparkované před vchodem do metra.

Policisté vyběhli po eskalátorech a na místě nalezli muže, který se choval agresivně a byl evidentně pod vlivem návykových látek. Slovně napadal zakročující policisty i přítomné záchranáře, po kterých hodil igelitový pytel s použitými injekčními stříkačkami,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Vandal udeřil do zpětného zrcátka sanitky loktem a tím poškodil elektronický systém jeho ovládání. Muž se po prvotním vytěžení k poškození záchranky přiznal se slovy, že mu to přijde normální, když tam takto parkují.

Sanitka zamířila do servisu

Záchranářům jeho jednáním vznikla dvacetitisícová škoda na vozidle a muselo přímo z místa zamířit do servisu. Pro další pomoc lidem jim tak tento vůz bude na chvíli chybět,“ doplnil Hrdina.

Čtyřiatřicetiletého muže policisté na místě zadrželi a následnou prohlídkou u něj objevili nůž, množství injekčních stříkaček a dalších věcí, které byly určené k aplikaci drog. „Muž byl převezen na místní oddělení Karlín, kde mu následně bylo sděleno obvinění z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi,“ uzavřel Hrdina.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, vandal, sanitka, Florenc, zdravotníci, Praha, injekční stříkačka, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal poničil zaparkovanou sanitku. Po záchranářích hodil pytel injekčních stříkaček  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.