Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Dva muži prchali v Praze před policií na motorce, spolujezdec si honičku natáčel

Pražští policisté dopadli dva muže, kteří se jim snažili ztratit na motorce. Nebezpečná jízda skončila nárazem do stromu a pronásledováním na poli. Řidič byl na stroji pod vlivem alkoholu, neměl povolení a stroji chyběly registrační značky. K tomu si ještě spolujezdec celou honičku natáčel na mobil.

Dvojice na motorce si policisté z cizinecké policie všimli v pátek 10. března kolem páté ráno. Hlídkovali v Klánovicích a zaujalo je, že stroj nemá registrační značku.

„Než se však za motocyklem stihli bezpečně otočit, řidič motorky přidal plyn a zmizeli v blízkém lese. Do pátrání se po zaznění relace ve vysílačce zapojily všechny dostupné hlídky v okolí a během několika minut se policistům z pohotovostní motorizované jednotky podařilo muže na motorce vypátrat,“ popsal na policejním webu mluvčí Richard Hrdina.

Řidič na výzvy k zastavení nereagoval, dál ujížděl, snažil se policisty setřást a počínal si dost nebezpečně. K tomu si spolujezdec vše natáčel na mobilní telefon.

Když chtěl ale řidič vjet na pole, stroj nezvládl a narazil do stromu. Spolujezdce na místě nechal a dal se na útěk po svých. „Přibližně po pěti stech metrech však byl policisty dopaden, ve chvíli, kdy se snažil schovat za plotem u rodinného domu,“ uvedl Hrdina.

Při dechové zkoušce pak osmnáctiletému řidiči naměřili alkohol v těle, nenašli u něj ale povolení motorku řídit. K tomu chyběl i VIN kód, který na motorce někdo vybrousil. Policisté proto vyšetří, jak k ní dvojice přišla.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, pronásledování, motocykl, honička, alkohol, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dva muži prchali v Praze před policií na motorce, spolujezdec si honičku natáčel  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.