Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Tři muži kradli elektroniku a nářadí. Způsobili škodu za tři miliony

Pražští kriminalisté dopadli tři muže, kteří se vloupávali do rodinných domů a firem a brali tam hlavně nářadí a elektroniku. Poškozeným způsobili škodu za tři milionu korun a hrozí jim až osm let vězení.

Zloděje kriminalisté dopadli po vloupání do areálu stavební firmy v Praze 9, kde odcizili nářadí, stavební techniku, elektroniku a vypáčili dva trezory, ze kterých ukradli finanční hotovost.

„Pro účel odvozu kradených věcí odcizili z areálu firmy dvě nákladní vozidla. Před odjezdem kancelářské prostory polili dezinfekčním prostředkem, aby zahladili stopy. To se jim nepovedlo a trojice byla odhalena na základě operativního šetření a vyhodnocení kriminalistických stop,“ popsala v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Kriminalisté do této chvíle objasnili čtyři skutky, kterých trojice dopustila. Všichni už byli v minulosti trestaní a byli v podmínce. Policisté také zjistili, že jeden z nich vyrážel na noční loupeže i sám a vloupával se do aut. V jednom z nich třiatřicetiletý recidivista ukradl střelnou zbraň. „Jelikož byl předpoklad, že by ji muž mohl použít, provedla zadržení zásahová jednotka,“ vysvětlila Siřišťová.

U všech pak provedli domovní prohlídky a objevili část ukradeného nářadí. Za spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci všem hrozí až osm let vězení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, vloupání, vězení, škoda, nářadí, elektronika, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tři muži kradli elektroniku a nářadí. Způsobili škodu za tři miliony  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.