Kontroloři Hygienické stanice hlavního města i v červnu vyrazili do místních stravovacích zařízení a i tentokrát našli spoustu pochybení. Rozdali přes čtyřicet pokut za více než dvě stě tisíc. Nejvíc v kuchyních převládá špína a špatné skladování jídel.
Hygienici provedli celkem 238 kontrol. Z toho bylo 28 na podněty z řad veřejnosti, lidé si stěžovali na nedostatečnou provozní hygienu a stavebně technická stav provozoven. V patnácti případech lidé nahlásili podezření na zdravotní potíže po jídle, desetkrát z toho se to potvrdilo.
Za pochybení rozdali celkem 43 pokut za 217 200 korun, především za nedostatky v provozní hygieně, ve skladování potravin, označování pokrmů a jejich ochraně proti kontaminaci a stavebně technických požadavcích na potravinářské prostory.
„Špinavý akumulační zákryt vzduchotechniky s viditelnými znaky mastnoty, a to přímo nad sporákem, nebo špinavý strop a stěnu ukazují skutečný nezájem o kvalitní provozování gastronomie. Špinavé chladící zařízení, nevhodně skladovaný hotový pokrm neznámého původu či několik dalších nezakrytých a rovněž nevhodně skladovaných pokrmů jen dokreslují, jak opravdu důležité kontroly hygienické služby reálně jsou ,“ popsali hygienici na svém webu.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.