Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pražští hygienici rozdali během června pokuty za víc než dvě stě tisíc

Kontroloři Hygienické stanice hlavního města i v červnu vyrazili do místních stravovacích zařízení a i tentokrát našli spoustu pochybení. Rozdali přes čtyřicet pokut za více než dvě stě tisíc. Nejvíc v kuchyních převládá špína a špatné skladování jídel.

Hygienici provedli celkem 238 kontrol. Z toho bylo 28 na podněty z řad veřejnosti, lidé si stěžovali na nedostatečnou provozní hygienu a stavebně technická stav provozoven. V patnácti případech lidé nahlásili podezření na zdravotní potíže po jídle, desetkrát z toho se to potvrdilo.

Seznam všech kontrolovaných podniků najdete zde.

Za pochybení rozdali celkem 43 pokut za 217 200 korun, především za nedostatky v provozní hygieně, ve skladování potravin, označování pokrmů a jejich ochraně proti kontaminaci a stavebně technických požadavcích na potravinářské prostory.

„Špinavý akumulační zákryt vzduchotechniky s viditelnými znaky mastnoty, a to přímo nad sporákem, nebo špinavý strop a stěnu ukazují skutečný nezájem o kvalitní provozování gastronomie. Špinavé chladící zařízení, nevhodně skladovaný hotový pokrm neznámého původu či několik dalších nezakrytých a rovněž nevhodně skladovaných pokrmů jen dokreslují, jak opravdu důležité kontroly hygienické služby reálně jsou ,“ popsali hygienici na svém webu.

Ohodnoť článek

Foto Hygienická stanice hlavního města

Štítky Hygienická stanice hlavního města, kontrola, stravovací zařízení, pokuty, hygiena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští hygienici rozdali během června pokuty za víc než dvě stě tisíc  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.