Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hygienici kontrolovali školy a školky v Praze, ze tří stovek neprošlo šestnáct

Pražští hygienici v prvních třech měsících letošního roku kontrolovali zázemí mateřských, základních a středních škol. Zašli do víc než tří set zařízení a nedostatky jako zanedbaný úklid nebo nedodržení očkování objevili u pěti procent z nich.

Během ledna, února a března se pracovníci Hygienické stanice hlavního města vydali do 303 základních a mateřských škol. Nezaměřili se jen na stravovací prostory, ale i šatny a hygienická zařízení.

Většina z nich si vedla na jedničku, šestnáct, tedy 5,3 procenta z celkového počtu, ale neprošlo. Kontroloři našli nedostatky v devíti kuchyních a jídelnách, hlavně nedostatečnou provozní hygienu a špatný úklid prostor a vybavení. „Dále pak nedodržování skladovacích podmínek daných výrobcem či křížení čistého a nečistého provozu, což ve svém důsledku představuje významné riziko ohrožení zdraví konzumentů,“ píše se ve zprávě pražských hygieniků. Příkladem je třeba neoznačené maso, plíseň kolem okna nebo špatných technický stav vybavení.

Obecné provozní podmínky pak porušila jedna základní, jedna střední škola a dvě dětské skupiny. „Závady se týkaly nedodržení požadavků na šatny, hygienická zařízení a jejich vybavení. Vyskytla se i pochybení v oblasti dodržování mikroklimatických podmínek a zajištění vhodného pracovního místa pro žáky v IT učebně. V dětských skupinách zjištěno nedodržení požadavku na očkování dětí," vysvětlili hygienici.

S provozovateli zahájili přestupkové řízení a ty budou muset prohřešky napravit.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hygienická stanice hlavního města

Štítky hygiena, kontrola, kuchyň, jídelna, špína, školy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici kontrolovali školy a školky  v Praze, ze tří stovek neprošlo šestnáct  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.